Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Как да разглобим iPhone 4

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

12/08/2013 at 18:18  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Може би на всеки човек се е случвало поне веднъж, смартфонът му да откаже. Тогава се налага да потърсим помощта на специалист или да се опитаме сами да го разглобим. Ако не сте запознати, как точно става разглобяването на iPhone 4 е препоръчително да спазвате следващите няколко стъпки:

  1. Отстранете задният капак на смартфона. Това може да стане чрез тънка отверка, с която да освободите капака от щипките и да го отворите безпроблемно.
  1. Следващата стъпка е премахване на батерията. Това не е толкова сложно и всеки може да се справи. Нужно е само да развиете едно малко болтче, след което да извадите внимателно батерията. При iPhone 4 батерията е Li-Ion 3.7V, 1420mAh и може да издържи до 7 часа в режим на разговор.
  1. Когато сте готови с това, трябва да се ориентирате към премахването на няколко пластинки, които са разположени в горнат част, непосредствено до камерата и под нея. Те играят ролята на електромагнитен щит и предпазват от смущения.
  1. След като сте демонтирали въпросните пластини, трябва да отстраните и съединителите, които се намират под тях. Тук също ще Ви е необходима отверка и трябва да пипате внимаетлно.
  1. Петата стъпка е отстраняването на камерата и вибрацията. Камерата е разположена отзад, в левият ъгъл, а вибрацията е отдясно.
  1. Ако вече сте готови с петата стъпка е необходимо да разглобите антената и говорителите. Трябва да развиете 2 болтчета, които са разположени в долната част, съответно отляво и отдясно. Развийте внимателно и разбира се пазете всички части старателно. Когато всичко това е разглобено е нужно да премахнете главната платка. Там се намират чипа и процесора, които са основният „мотор” на вашият смартфон.
  1. След всички стъпки до тук, Ви остава само предната част на iPhone 4. Трябва да разглобите предната камера и микрофона, които се намират в горната част и отново се придържат от няколко болтчета.
  1. Когато сте готови и с това, предният панел трябва да се свали. Той е прихванат с няколко щипки, които са разположени отгоре и отстрани. Пъхнете леко отверката под капака и ще ги напипате лесно, но внимавайте да не ги счупите.
  1. LCD-дисплеят е залепен за предният панел, така че не се опитвайте да го махате. Вече не е останало нищо от смартфона Ви и той е разглобен напълно. Сглобяването му естествено става в обратен вариант, като също трябва да бъдете много внимателни.

Успех на всички!