Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Възможни причини за неотложен iPhone 7 ремонт

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

21/05/2018 at 12:23  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

iPhone 7 ремонт

С времето, и с неправилно боравене със смартфоните на марката Apple, се оказвате принудени да потърсите добър сервизен център, изписвайки в търсачката фразата „iPhone 7 ремонт”. Няма да се спираме на факта, че ако ви е нужен оторизиран сервиз на марката за София, пред вас ще изникнат голям брой резултати. Който и от сервизите да изберете за поправка на любимия си айфон, има няколко въпроса, с които неизбежно ще се сблъскате, а именно:

Кой трябва да ремонтира телефона?

Когато се стигне до спешен iPhone 7 ремонт, първият въпрос, който изниква е: къде трябва да занеса апарата? Отговорът може да бъде различен, в зависимост от това откъде е закупен и най-вече дали има валидна гаранция. Когато устройството подлежи на гаранционно обслужване, следва друг съществен въпрос: Каква е причината за повредата?

Ако става въпрос за фабричен дефект или повреда, която не е по вина на ползвателя, изискваща незабавен iPhone 7 ремонт, телефонът се ремонтира за сметка на търговеца, продал мобилния телефон.Такива проблеми, са най-често софтуерни и включват невъзможност за осъществяване на интернет връзка или откриване на мобилна мрежа, неработещи приложения и т.н.

Когато телефонът е повреден по невнимание – изпускане, удар, намокряне, поправката е за сметка на собственика. В този случай гаранцията не важи, което обаче не означава, че ползвателят има карт бланш да избере произволен сервиз. В случай че апаратът е в гаранция, всяко отваряне в неоторизиран гаранционен сервиз или от самия собственик, ще бъде в разрез с гаранционните условия. Тогава гаранцията се прекратява автоматично.

Видове проблеми с iPhone 7

Седмата серия iPhone не се отличава особено като хардуерни компоненти и свързване, което означава, че и вероятните проблеми, водещи към спешен iPhone 7 ремонт, са същите, каквито са при останалите смартфони на ябълката. Като изключим механичните повреди, както и софтуерните проблеми, предизвикани от вирус или нещо друго, то остават следните аварии:

Неработещ порт за зареждане

Портът за зареждане е проблем при голяма част от умните телефони. Жакът често се разхлабва, а понякога и отпоява, особено при интензивно (и по-грубо) включване и изваждане на USB буксата на зарядното устройство. За радост, този вид iPhone 7 ремонт не е от най-скъпите и сложни, поне за добрите специалисти в сервизните центрове за ремонт на устройствата на Apple. При наличие на време, в сервизите проблемът се решава в рамките на 30 минути – до час.

Проблеми с камерата

Камерите на iPhone използват изключително фини компоненти, които при по-силни сътресения (падане, удар), се повреждат. Много скоро ще установите, че камерата не може да снима или пък фокусът на снимките е неправилен. Едва ли сте от хората, за които камерата на смартфона е ненужен компонент. Много бързо ще се отправите към специализиран център за iPhone 7 ремонт, където да поправят или сменят камерата.

Проблеми с екрана

Това, че не сте изпускали, мокрили или удряли смартфона, не ви застрахова срещу проблеми с дисплея, а те неизбежно ще доведат до нужда от спешен iPhone 7 ремонт, обхващащ целия дисплеен блок. Възможно е върху екрана да се появят жълти петна, без видима причина, или пък тъч функцията да спре да работи. Малко хора знаят, че екранът на iPhone и сензорното стъкло, са два отделни компонента, изграждащи дисплейния модул. Всеки от тях се нуждае от отделни грижи, но при нужда от подмяна, се сменя целия модул.

Свържете се с нас