Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Общи услуги

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

диагностика, разкодиране

Диагностика

Ние разполагаме с хардуерен и софтуерен потенциал за диагностика на вашето устройство. Това е най-добрият и бърз начин за откриване на проблемите. Диагностиката  се състои в бързи тестове за наличната интернет свързаност, покритието на клетъчните мрежи, капацитета на батерията, както и на говорителите или слушалките.

Разкодиране

Разкодиране на телефон се налага обикновено за апарати закупени в чужбина. Причината е, че основната GSM система в България работи на честота 900MHZ / 1800 MHZ. При условие, че вашият мобилен апарат работи на 850/1800/1900MHZ, то той не може да се ползва в нашата страна, освен, ако не се разкодира и не се смени банда – честотата на приемане и предаване на сигнал. Друга причина за разкодиране е ако сте закупили апарата от даден оператор, а желаете да го използвате на друг оператор или сте го заключили по погрешка само за вашата карта и той не работи с друга. Освен в редки случаи, телефоните се разкодират без да се отварят.

Почти всички съвременни телефони предлагат възможност за поставяне на код за сигурност или код за заключване на телефона. И двата кода помагат на потребителите да защитят информацията в телефона си в случай на загуба или кражба. Понякога обаче се случва тези пароли да бъдат забравени и тогава отново се налага разкодиране в сервиз.

Българско меню

Нашият сервиз предлага услуга за настройка на телефона, която да го направи на желания от потребителя език. За много от съвременните марки телефони съществува софтуер на многобройни езици включително и на български. В общи линии кирилизацията представлява добавяне на българският език към съществуващият език на телефона. Според желанието, можете да добавите езика, да заместите съществуващия език, да изберете кои езици да бъдат на телефона ви и всякакви други комбинации.

Инсталация на софтуер

Най-честата причина за инсталация или ъпгрейд на софтуер е за осигуряване на възможност за прехвърляне на информация от и на вашето мобилно устройство на стационарен компютър или лаптоп, копиране на информация от един мобилен телефон на друг (контакти, файлове) и други. Ако желаете да качите софтуер на вашия телефон, но не можете или не знаете какъв софтуер е подходящ или какъв да изберете, най-доброто решение е да се обърнете към специализиран сервиз.

Обновяване на външния вид

Ако желаете да продадете телефона си и желаете да добие по-атрактивен търговски вид или просто ви е омръзнал начинът, по който изглежда, ние можем да ви предложим различни идеи за освежаване или разнообразяване на изгледа на вашето мобилно устройство.

Диагностика / ремонт при намокряне / поливане с вода

Един от най-често възникващите проблеми с мобилните устройства е намокрянето и поливането с вода. Ако това се случи, първо извадете батерията и не се опитвайте сами да подсушите устройството със сешоар, на радиатор или подобни “изпитани методи”, а се свържете със сервиз по възможно най-бързия начин за диагностика и установяване на евентуалните щети. Колкото по-дълго телефона в това състояние, толкова по-големи щети биха могли да възникнат.