Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Отключване на iPhone 4 – по-добре е да се направи от професионалист

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

16/05/2018 at 14:15  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Отключване на iPhone 4

Четвъртият по ред смартфон на Apple продължава да радва милиони потребители по света. Макар вниманието да е основно насочено към по-новите версии умни устройства на ябълката, изгодната цена на четворката не е за подценяване. Закупили сте телефона си от чужбина, или пък сте го взели на изплащане от мобилен оператор – това означава, че той няма да може да работи в друга мобилна мрежа. Ето защо услугата отключване на iPhone 4 е толкова търсена в специализираните сервизи.

Можем ли да отключим сами кодирания смартфон?

Можем да опитаме, но какъв ще бъде резултатът? Трудно е да се говори за гарантиран успех. В глобалната мрежа могат да се открият безброй полезни съвети и инструменти за отключване на iPhone 4, което уж всеки може сам да направи. Редно е да се замислим, щяха ли специализираните сервизи да предлагат тази услуга срещу заплащане, ако всеки можеше сам да се справи с разкодирането на телефона си?

Много собственици на iPhone опитват първо да отключат сами кодирания си към конкретен телеком апарат, и разбира се успяват – за известно време. Тъй като непрофесионалното отключване на iPhone 4 не може да премахне всички блокировки, това, което се случва най-често, е повторното заключване на смартфона при ъпгрейд на операционната система или при връщане към фабричните настройки.

Как го правят професионалистите?

Ще се изненадате колко много сервизи и частни лица предлагат отключване на iPhone 4 срещу заплащане, а да не говорим, че не всеки, занимаващ се с тази дейност е обявил своите услуги в интернет. Тъй като в някои случаи разблокирането на мобилните телефони е незаконно и неправомерно, „специалистите”, склонни да престъпят закона разчитат на реклама от уста на уста. Имайте предвид, че при незаконното отключване на вашия айфон, вие носите цялата наказателна тежест за това действие.

Когато няма юридически пречки да се премине към фабрично отключване на iPhone 4, това е най-добре да се направи в специализиран сервизен център. В добрите сервизи се извършва IMEI базиран перманентен sim unlock за всички модели iPhone и iPad, basebands и firmware, като се прави проверка на оператор по IMEI, както и проверка дали телефонът не е обявен за изгубен/откраднат или поставен в черен списък.

Причината да се търси алтернативен начин за разкодиране на смартфоните на ябълката е цената, на която сервизите предлагат тази услуга. На база стойността на самото устройство, тя не е никак висока, но в никакъв случай не можем да я наречем и символична. Цената за  отключване на iPhone 4, както и на по-новите модели, зависи от няколко фактора:

  • Мобилен оператор, към който телефонът е кодиран – български или чуждестранен
  • Модел iPhone и версия на операционната система
  • Метод на кодиране – с телефонен код или мрежа

Предвид тези условия, цената за  отключване на iPhone 4 може да варира между 150 и 200лв. Времето за изпълнение на задачата също не може да бъде твърдо фиксирано, тъй като зависи от натовареността на конкретния сервиз, методите на действие и компетентността на специалистите. Там, където отключването се извършва с висококачествени софтуерни инструменти, цената е напълно оправдана, тъй като телефонът остава отключен перманентно, независимо от последващите промени в софтуерните настройки.

Свържете се с нас