Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Причини за смяна стъкло на iPhone 5

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

10/04/2018 at 17:07  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

смяна стъкло iphone 5

Шестият iPhone е красив, солиден и с изключително елегантен “ силует “. Алуминиевият смартфон се появява през 2012 г. с малко на брой, но значителни за бъдещето му промени, които печелят възхищението и доверието на милиони потребители. iPhone 5 е по-тънък, по-лек и с по- голям екран, а заедно с тези предимства показва и нова In-Cell технология, която в съчетание с качествата на Retina дисплея ( голяма плътност на пикселите, 800:1 контраст, наситени, реални и ярки цветове ) създават изображенията с най- висока стойност в историята на “ ябълковите “ смартфони до момента.

Известно е, че въпреки специално обработените стъклени покрития в модерните смартфони ( външно стъкло на сензорен екран, заден панел, стъкло на камера ), именно стъклените компоненти често страдат от неприятни механични повреди ( счупване, спукване, надраскване ). Шестият смартфон на Apple не е изключение и посещението му в сервиз доста често са предизвикани от необходимостта за смяна на вид стъкло от iPhone 5. Коя е причината?

iPhone 5 е изработен от устойчив на механични въздействия анодизиран алуминий, но стъклото присъства като част от корпуса му, както и в други елементи от хардуера. Причината за смяна стъкло на iPhone 5 е резултат от недостатъчната устойчивост на стъклените елементи, а неотложното й изпълнение се налага, когато има опасност за увреждане на вътрешни компоненти, или някои от тях вече са с блокирани функции.

Смяна стъкло на сензорен дисплей iPhone 5

In-Cell технологията в дисплея на iPhone 5 представлява вграден в течнокристалният дисплей сензорен панел ( touch screen ), което означава по-тънък екран със страхотни визуални предимства. Външното Gorilla Glass 2 стъкло също е фино като размер и визия, по-чувствително на докосване и устойчиво на счупване и драскотини ( за което помага и стабилното му прикрепване към металната рамка), но до определен лимит. Редица опити показват, че то не издържа на падане от голяма височина, а драскотините също се появяват при продължителна употреба. И въпреки, че счупването/ спукването обикновено не причинява проблеми в дисплейния модул ( сензорен екран + LCD дисплей ), възможно е те да се появят при продължително отлагане на поправката. Професионалната смяна на предно стъкло iPhone 5 се извършва модулно ( стъкло + сензорен екран + LCD дисплей + рамка ), тъй като фабричната сглобка с OCA лепило е процедура с висок риск за стъклото, както и за функциите на екранният блок.

Предпазно стъкло на камера

Едно от най- устойчивите в този модел на Apple покрития е сапфиреното стъкло върху обектива на камерата, което е по- твърдо и устойчиво на надраскване, в сравнение с Corning Gorilla Glass 2, но се отличава с неприятна чупливост. Навременната смяна стъкло на камера iPhone 5 е гаранция, че компонентът няма да увреди лещите, сензорите или фокусът си, и ще продължи да създава детайлни и реални изображения.

Смяна стъкло на заден панел iPhone 5

Метал, заоблени странични ъгли и две ивици от керамично стъкло в горния и долния край на задният панел-  звучи ( и изглежда ) красиво, но стъклените детайли върху корпуса на iPhone са склонни към пукнатини и драскотини. Подмяната им се извършва с целият алуминиев заден капак и не бива да се отлага, тъй като всеки повторен удар или натиск би могъл да разбие стъкленият борд- по този начин се увеличава риска от навлизане на прахови частици, течности, а и на парченца стъкло в смартфона.

Внимание: Въпреки сравнително неустойчивите стъклени покрития, не забравяйте, че най- големият враг на iPhone 5 са течностите и овлажняването!

Свържете се с нас