Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Разкодиране на Блекбери в доказан сервиз

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

04/04/2018 at 10:04  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

разкодиране на Блекбери

Как да се отървем от досадния надпис „Invalid SIM Card“ при BlackBerry устройствата

Безжичните устройства на RIM започват да се оформят като безценни помощници в деловата сфера още през 1999 г. с Inter@ctive Pager 900 ( един от първите пейджъри за размяна на интерактивни и email съобщения ). През 1999 г. компанията представя първото BlackBerry устройство – модел 850 с безжична мрежа за данни, HTML браузър, mail сървър, възможност за синхронизиране с Microsoft Exchange акаунти и солидна QWERTY клавиатура.Продуктивността е съчетана с BES ( BlackBerry Enterprise Server ) – революционният софтуер за по- ефективно управление и сигурност на комуникацията и всички данни в устройството. Собствената операционна система е допълнително средство за пълен контрол над всички извършвани процеси. А те са ориентирани основно към мобилната e-mail комуникация.

В началото на новото хилядолетие BlackBerry вече е утвърдена марка в бизнес и корпоративните организации, а постепенно, апаратите с характерен дизайн на клавиатурата започват да практикуват гласова комуникация с помощта на слушалки, до появата на BlackBerry 6510. През 2003 г. RIM ( Research In Motion ) поставя и цветен екран над “ къпиновите “ клавиши, а 2007 г. е особено важна за канадците- тогава се появява първият смартфон с безжична Wi-Fi връзка, който разполага и с опция за четене на документи от Microsoft Office ( BlackBerry 8820 ), а първият модел iPhone промени посоката в развитието на “ интелигентните “ телефони. След година потребителите вече се радват на Storm 9530 – смартфон със сензорен екран и на BlackBerry Bold.

Защо BlackBerry устройствата станаха толкова популярни  в България през  близкото минало

RIM проектира устройства за бърза и сигурна бизнес комуникация- канадците оставят на заден план впечатляващите мултимедийни ефекти и приложения за забавление. BlackBerry апаратите се превръщат в строго делови средства за офиса, предоставящи пълна сигурност в съхранението на всички файлове и данни и отлична продуктивност –  отлична свързаност, лесна комуникация и удобна клавиатура, към която се прибавят улесняващи наборът на текст методи (SureType). Преди повече от десет години BlackBerry бяха нещо като хибрид между безжичен комуникатор и смартфон, без аналог и със солидна луксозна визия. Бяха и много модерни! Така, тези устройства спечелиха доверието на голям брой потребители, които искаха да ги закупят на по- изгодна от реалната им цена и мобилните оператори започнаха да ги закодират към мрежата си срещу договор с тарифен план и по- ниска стойност. Практиката се пренесе и към основните мобилни оператори в България ( Глобул и МТел ) през 2007 г. В интерес на истината, доста клиенти се ориентират към BlackBerry устройствата още в предишните години и ги закупуват от чуждестранни мобилни мрежи, така че при пристигането им в страната услугата разкодиране на Блекбери вече беше развита в някои сервизи.

Особености при разкодиране

Желанието за разкодиране на Блекбери може да е мотивирано от няколко причини, а те са важни, тъй като понякога клиентът е попаднал в изключително затруднена ситуация – онлайн покупка от чуждестранен сайт,  подарък от чужбина или покупка на устройство с неизяснен статут. Апаратите втора употреба с висока реална цена почти винаги са заключени към мобилна мрежа, а при някои от тях функциите са блокирани заради неуспешни опити за мрежово разкодиране, или заради наложени блокировки ( обявен за изгубени или откраднат смартфон )

  • BlackBerry втора употреба

При закупуване на апарат втора употреба ( независимо онлайн или от физически магазин ) най- разумното и безопасно действие е да се насочите към специализиран сервиз, където да се изясни статутът на закупеното устройство, да се установи мобилната мрежа, към която е закодирано ( българска или чуждестранна ) и ако е възможно, да получите професионално фабрично ( перманентно ) разкодиране на Блекбери смартфонът. GSM-Service.bg има дългогодишен опит в откриването на мрежови кодове и еднократното посещение на адреса ни е достатъчно, за да използвате устройството си с всяка SIM карта. Фабричното рестартиране със сигурност няма да възвърне кодирането, тъй като работим със специализирана софтуерна техника, която възстановява и функциите на апарати с блокирали броячи– след 10 въвеждания на погрешен код броячът на устройството автоматично се блокира

  •     Професионално разкодиране с IMEI номер

Фабричното ( перманентно ) разкодиране на Блекбери устройство от сервизен специалист се извършва с модерна софтуерна програма, чрез която се открива мрежовият код. Уникалните за всеки смартфон PIN или IMEI номер трябва да се въведат и да се разпознаят от системата, след което се генерира и MEP ID код, необходим за разкодиране на Блекбери апаратът. То се случва при комбинирано въвеждане на IMEI и въпросният MEP ID код, което ни предоставя цифрите на MEP2, а това е всичко, което ни е необходимо.

Според някои мнения, важният MEP2 код може да се открие и чрез уникалният PRD номер, изписан върху/ под батерията на устройството, след което отново се използва заедно с петнадесет цифреният IMEI номер, за да се разчете кодът на заключване.

  • Кой метод за откриване на MEP2 препоръчваме

Не се опитвайте да се справите самостоятелно с тази задача, освен ако не сте компютърно грамотни над средното ниво. Посетете адреса на сервиза ни, където ще получите адекватна услуга!

  • BlackBerry в гаранционен период

При закодиран към български или чуждестранен оператор смартфон може да се наложи да се откажете от гаранционните си услуги, ако ни посетите преди договорът ви да изтече. В случай, че тази процедура ви е крайно необходима, заповядайте на адреса на GSM-Service.bg, където ще се запознаем с всички подробности за устройството и ще получите фабрично ( перманентно ) разкодиране на Блекбери апарата си!

Внимание:

  • Услугата е специално за потребители, които са закупили смартфон втора употреба или закодиран към чуждестранен оператор апарат, които не могат да включат изобщо
  • BlackBerry устройствата са със солидна софтуерна защита- по-голямата част от тях са с до пет уникални и различни MEP кода, а при разкодиране понякога изискват два пъти въвеждане на MEP
  • Не възстановяваме функции на блокирани смартфони
Свържете се с нас