Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Ремонтен сервиз в София, ако се наложи да “съживим“ Алкател устройство

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

23/04/2018 at 10:22  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

сервиз Алкател София

Френската компания Alcatel проектира мобилни устройства от среден клас, въпреки че разглеждайки характеристиките на повечето от тях, не бихме пропуснали възможността да си ги закупим още днес. Предимствата на марката обаче са слабо известни на потребителите, насочили погледа си единствено към най- високотехнологичните мобилни продукти. Те са чували за серията One Touch, но вероятно ще се изненадат, ако разберат сами колко полезни и функционални модели предлага тя, а доста продукти излизат и далеч извън категорията “ежедневен смартфон/таблет“.

Заслужават ли си поправката изобщо на мобилните устройства Alcatel?

Разбира се, тъй като едва ли някое от най- новите  устройства на пазара ще ви липсва повече от изгодната покупка на френско-китайските апарати ( партньорство с TCL Communications). Поправката им обаче е гарантирано качествена единствено в професионален сервиз Алкател София. Сервизните офиси в столицата имат опит с почти всяка марка устройство, тъй като:

  • По- големият брой население използва различни модели устройства, а не само най-технологичните сред тях- честа практика в по-малките градчета, където се пазарува от чуждестранни онлайн магазини
  • Повечето потребители са средностатистически граждани, които се възползват от изгодната сделка, а Alcatel са добри устройства с много приемлива цена

Най- сигурният ремонт винаги се предоставя от оторизираният сервиз на Алкател София, който е включен в гаранционните услуги на повечето магазини ( и мобилни оператори) и предоставя осигурен транспорт до всяка част на страната.

Защо трябва да се ориентираме към сервиз за Алкател София

Конструкцията на френско-китайските устройства не е по-сложна, но не е и по-опростена от тази на най- функционалните марки смартфони. Принципът “проба-грешка“ при отстраняване на повреди би могъл да е фатален за устройствата.

  • Софтуерни особености

В мобилните устройства Alcatel се наблюдават три операционни системи ( Android, Windows Phone и Firefox), а сред смартфоните му има и модел, който може да работи с трите наведнъж ( One Touch Pixi 3 ). Софтуерното “ забиване “ е характерно както за по-скромните възможности на Firefox, така и за “ лидерите “ Android и Windows Phone и не винаги може да се отстрани самостоятелно. Фактите сочат, че доста потребители използват услугите на професионални техници дори и за обновяване на операционна система и софтуер, инсталиране на българско меню или разкодиране на устройство. Причината е в софтуерното оборудване на сервизите, което не допуска грешки, а най-актуалните предложения се използват в професионален сервиз Алкател София.

  • Хардуерна структура

Alacatel използват повече винтове, отколкото лепило и тази особеност улеснява работата при разглобяване, а сензорният дисплей с LCD ( TFT/ IPS) или AMOLED технология е покрит с революционното Dragontrail стъкло и олеофобно покритие против мазни петна и отпечатъци. Dragontrail е основният съперник на Gorilla Glass- тънко, фино и устойчиво на въздействие покритие, изработено по метода на флоатното стъкло. Малка част от новите устройства Alcatel обаче притежават и сертификат за прахо- и водоустойчивост- той е по- характерен за “ интелигентните “ им часовници и намокрянето все още е една от основните опасности за смартфоните/ таблетите.

Компанията не пренебрегва алуминият в създаването на тънките корпуси, но понякога използва и пластмаса, което почти винаги е риск при всеки механичен удар без протектор. Всички тези особености улесняват работата на инженерните техници, но изискват оригинални резервни части или ОЕМ компоненти- привилегия на оторизираният сервиз Алкател София или на офис, който поддържа складова наличност.

Качествените резервни части

Значението е огромно – мобилното устройство не може да се възстанови с некомпетентен специалист и нискокачествени резервни части. Ако смартфонът/таблетът ви е изпратен в оторизираният сервиз Алкател София, това притеснение отпада, но при самостоятелен избор на професионални услуги трябва да внимавате за качеството на подменяните части, особено когато се отнася за батерия, дънна платка или сензорни функции ( touch screen, дисплеен блок ). Всеки дългогодишен сервиз Алкател София обикновено поддържа ОЕМ части на  склад, с които ви избавя от опасността да закупувате резервни части онлайн.

Свържете се с нас