Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Ремонтиране на дънна платка на телефон

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

11/10/2018 at 08:43  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Ремонт на дънна платка

Мобилните телефони днес, не са това, което бяха в миналото. Днес смартфоните завладяха пазара и предоставиха на потребителите множество полезни функции. Производителите на умни телефони слагат все повече електроника в тях, за да могат да изпълняват различни операции. Платките, чиповете, батериите и останалите компоненти от устройствата подлежат на повреди, което налага намесата на компетентен специалист, който да ги отстрани.

В качествените сервизи се предлагат най-различни ремонтни дейности. Вие можете да се възползвате от смяна на батерия до ремонт на дънна платка, като всяка една услуга крие своите специфики. В тази статия ще се постараем да обясним какво включва ремонтирането на дънна платка, тъй като това е много прецизна работа, която трябва да се изпълни с вещина.

Как се ремонтира дънна платка на телефон?

Най-важната стъпка преди стартиране на ремонт на дънна платка на телефон, е да се направи съответната диагностика на устройството. По този начин ще се разбере къде точно се крие проблемът и какъв ще бъде вида на ремонта. Закупуването на чисто нова платка е скъпо, така че е препоръчително да се ремонтира старата, за да спестите цял куп финансови средства.

Обикновено, когато се ремонтира дънната платка се сменят или запояват отделни чипове. В употреба влизат инструменти със специални накрайници, микроскопи, поялници тем подобни. За да се извърши смяна на чип, е нужно техниците да разполагат точно с тази важна част от интегралната схема. Процесът по работата върху платката може да отнеме повече време.

Важно е да се установи, дали дънната платка е изгоряла напълно, или част от нея не функционира правилно. В единия случай се сменя цялата платка, а в другия се работи върху конкретния проблем. Използването на специализирана апаратура и технически пособия е задължително, за да имате налице добър краен резултат, който да удовлетвори желанията ви.

Колко време отнема ремонтът на дънната платка?

Ремонтирането на платки и чипове изисква малко повече време, отколкото е при другите компоненти на мобилния ви телефон. Тук вече зависи и от опита на техниците, но обикновено се налага да изчакате поне два дни. Разбира се, има сервизи, които предоставят бързи услуги, така че ако се нуждаете спешно от телефона си, можете да използвате техните услуги.

В зависимост от модела на телефона/смартфона, се използва конкретен вид дънна платка. Ако тя не подлежи на ремонт, следва да бъде заменена, което е по-скъпия вариант за вас. Самата ремонтна дейност е продължителна, тъй като устройството преминава през диагностика, изваждане на дефектиралите чипове, поставянето на нови, извършването на тестове и други.

Защо да изберете GSM Service за ремонт на дънна платка?

Има поне пет основателни причини да дойдете в GSM Service, за да извършим смяна или ремонт на дънна платка на телефон. В следващите редове ще ви посочим нашите плюсове, а Вие преценете, дали искате да се възползвате от услугите ни, или ще търсите алтернатива.

  • Бързо и качествено обслужване;
  • Богат избор от всякакви материали за телефони;
  • Опитни техници с дълъг стаж в професията;
  • Модерна техника, апаратура и инструменти;
  • Гаранция за качество на ремонтите;

Това са нашите предимства, в които може да се убедите с очите си. Предоставяме качествено обслужване на клиентите, тъй като държим те да останат доволни от работата на екипа ни.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ