Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Поправка на намокрен телефон

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

24/08/2018 at 11:03  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Намокрен телефон

Технологиите търпят бързи и резки промени, но част от иновациите навлизат постепенно в бита на хората. Водоустойчивите телефони не са свръхново откритие, но не всички марки са ги наложили на пазара. Ще мине доста време, докато се популяризира тази екстра сред мобилните устройства. Ако в спецификациите на вашия смартфон не пише, че е водоустойчив, то тази статия е насочена към вас.

Методи за изсушаване в домашни условия

Колкото и да бдите над своето устройство, е възможно да го изпуснете в мивката, басейна или просто да го залеете с вода. Знаем, че тази ситуация е неприятна, но запазете самообладание. Ще ви предложим няколко ценни съвета, които ще опазят вашия телефон от намокряне. Необходимо е да действате навременно, за да не се окажат усилията ви напразни. Ето няколко практични метода, които може да използвате, за да запазите функционалността на всеки един намокрен телефон.

Разбира се, най-удачният вариант е да поставите телефона във вещество, което поема влагата. Може би ви звучи налудничаво, но ако сложите смартфона си в купа с ориз, това би помогнало. Причината е във влагоабсорбиращите свойства на ориза. Той поглъща влагата и освобождава устройството от нея. Внимавайте много с ориза, тъй като е покрит с фини прахови частици, които биха попаднали в телефона ви.

Портовете и жаковете се оказват най-проблемните зони на телефони, намокрени с вода. Ако сте свършили белята, огледайте ги детайлно и се опитайте по най-бързия начин да премахнете течността от отворите. За целта използвайте домашни приспособления, които имат остър връх. Надяваме се, че ще бъдете внимателни, тъй като припряните действия в повечето случаи носят още по-големи вреди.

Май забравихме най-съществената част. Намокри ли се телефонът ви, мигновено извадете батерията, сим картата и картата с памет, ако имате такава. Те са най-уязвими, а и задържането на батерията може да доведе до по-големи вреди. Ако батерията на вашият телефон не се изважда, просто го изключете, без да се ровичкате повече в него. Заряда на батерията може да проверите с волтметър, след като тя е изцяло подсушена. При стойности равни или по-големи от 3,5 V няма нужда от притеснение, но ако стойностите са по-ниски, ще се наложи намеса от професионалисти.

Защо да ни потърсите при намокрен телефон?

Минали са повече от 48 часа след намокрянето, извършили сте какви ли не стандартни и нестандартни методи, целящи неговото възстановяване, но ефектът е нулев, тогава по-добре ни потърсете. В рамките на няколко часа ние ще направим обстоен преглед на засегнатите функции и ще ви дадем ясен отговор какво всъщност се е случило.

Свързвайки се с GSM-Service.bg е наложително да предоставите по-детайлна информация, описваща престоя на устройството под вода, какви начини сте използвали за изсушаването му и кои са били най-засегнатите му части.

Цената за подсушаване и ремонт на намокрен телефон варира, спрямо повредите и марката му. Някои смартфони са изключително чувствителни при намокряне, докато други успяват да съхранят функционалността си.

Заемаме се мигновено с отстраняване на неизправностите, след като оставите мобилния телефон в нашия GSM сервиз. Намокрените смартфони са с приоритет, спрямо останалите повредени устройства. Както вече споделихме, в подобни ситуации трябва да се реагира своевременно, за да се избегне попадане на вода в труднодостъпни зони или върху части, които се повреждат при минимален досег с течно вещество.