Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Ремонт Самсунг Галакси С3 – ще ви се наложи ли изобщо?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

12/04/2018 at 17:07  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

ремонт самсунг с3

Основен конкурент на Apple iPhone 5, вдъхновение от природните форми и звуци, или просто представителят на високият клас технологии при Samsung за 2012 г. –  Galaxy S3 е бил обект на редица определения, сред които трудно се откриват отрицателни мнения или дори намек за критика. Четириядреният процесор Exynos с 2100 mAh батерия, 1 GB RAM и 4G връзка са напълно прилични характеристики за ежедневен смартфон, само че моделът на Samsung решително не иска да влезе в тази категория.

Смартфонът компенсира средната си производителност с интересните модификации в Android 4.0.4 “ Ice Cream Sandwich “( обновен уеб браузър, отключване на екран с лицево разпознаване,  ), интелигентният гласов асистент S Voice, интерфейс TouchWiz Nature UX и най- важната опция- възможност за контрол на огромен брой функции само с жестове– Direct Call, Smart Stay ( поддържане активността на екрана с поглед ), Palm Gestures ( движение на дланта за скрийншот, намаляване на звука ) и мн. др. Почти неизчерпаемите софтуерни предимства са съчетани и с впечатляващ хардуер- 4,8-инчов Super AMOLED HD екран с Multi Touch функция, много прилична 8 MP задна камера с LED светкавица, 1,9 MP селфи камера и прекрасна визия от пластмаса и метал. Нормално е да си зададем въпроса: Ще се нуждае ли се изобщо някога от ремонт невероятният Самсунг Галакси С3?

Слабите места на Galaxy S3

Смартфонът предлага уникални софтуерни предимства, които действително достойно конкурират Apple, но при хардуерните детайли се наблюдават основните проблеми в иначе красивото устройство със заоблени форми.

  • Пластмасов корпус

Пластмасовата повърхност с гланцов слой и ефектна шарка е подсилена със странична метална рамка, но истината е, че е доста чуплива и податлива на драскотини. В случай, че счупен пластмасов панел не се осигури незабавен ремонт, Самсунг С3 би могъл да се окаже с дефектирала или изгоряла дънна платка, прекъснат лентов кабел, блокирали микрофони, високоговорители или увредена батерия. Механичният удар обикновено е отговорен за цяла палитра от повреди, включително и сензорите за жестови команди, а смущенията в сензорния дисплей са не по-малко сериозни.

  • Super AMOLED HD

Pen Tile матрицата съдържа преобладаващ брой зелени субпиксели за сметка на синият и червеният цвят –RG-BG(reen ) подредба на пикселите, към която човешкото око е най- чувствително, и при която колоритът на изображенията не намалява заради намаленото число субпиксели. Освен това, на Pen Tile RGBG технологията се дължи и по-дългият живот на Super AMOLED, тъй като тя предотвратява обичайното “ прегаряне “ на органични пиксели. Покрит с Gorilla Glass 2, 4,8-инчовият екран би могъл да се увреди единствено от механично въздействие или намокряне ( овлажняване ), а и в двата случая е необходим професионален ремонт Самсунг Галакси С3подмяна на счупен, пукнат или корозирал компонент, за да се възстанови прекрасната ярка картина на Super AMOLED дисплея. Той е с вградена в AMOLED матрицата сензорен пласт, което означава, че проблемите с Multi Touch функцията или качеството на изображенията се разрешава модулно ( сензорен екран + AMOLED дисплей + средна рамка), а счупеното/ надраскано външно стъкло може да се подмени самостоятелно.

  • Батерия

Сменяемата батерия с опция за безжично зареждане не се нуждае от специалист, особено при съвременните технологични батерии за всякакви ситуации. Все пак не забравяйте, че от състоянието й зависи мобилността ви.

  • Полифоничен високоговорител и жак за слушалки

Повреждат се повече при овлажняване, отколкото от механичен удар. И двата компонента се намират в горния шлейф на смартфона, който се подменя заедно с тях – един от най-бързите и лесни видове ремонт Самсунг Галакси С3, като единственият риск е откачане на конектора за задната камера.

  • Задна и селфи камера, микрофон

Напуканото/надраскано стъкло на камерите е почти толкова опасно, както и намокрянето на компонентите-  и в двата варианта има възможност да се увредят лещите, обектива, автофокусът и други важни детайли. За подмяната му е необходима смяна на целият заден капак. Внимание: Предната селфи камера е разположена в един модул с микрофонът и сензорът за близост, които обикновено също се подменят

  • Четец за micro SD и SIM карта

Ако смартфонът не разпознава допълнителната карта- памет или дори и основната SIM карта, той не може да се използва пълноценно и обикновено е сигнал за проблем с четеца- обикновено овлажняването причинява най- сериозни симптоми

  • Разговорен високоговорител, бутони за усилване на звука

Модул с не по- малко значение за качествената комуникация, който се подменя с голямо внимание при отделяне на лентовият кабел от платката ( говорител, бутони, сензор за светлина )

  • Power бутон, вибрация, порт за зареждане

Разположени върху страничната рамка и в долната част на предния панел, компонентите имат важни функции и състоянието им не бива да се пренебрегва, особено това на USB портът за зарядно, тъй като симптомите може да се объркат с дефектирала батерия.

  • Дънна платка

Най- сериозният вид ремонт за Самсунг С3, който може да се породи както от механичен удар (изгаряне и прекъсване на компонент ), така и от контакт с течности, или замърсяване. Внимателното използване на смартфона е най- голямаа сигурност срещу повреди.

  • Софтуерни предимства

Проблемите, характерни понякога за операционна система Android – рестартиране, “ замръзване “, прекъсване при работа могат да се дължат и на хардуерен проблем, затова изисквайте подробна диагностика преди ремонт на Самсунг С3. Не забравяйте да актуализирате редовно операционната система, както и винаги да архивирате данни и файлове преди фабрично рестартиране!

Свържете се с нас