Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Ремонт Sony Xperia Z – видове и тънкости при тяхното изпълнение

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

28/05/2018 at 12:23  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

ремонт Sony Xperia Z

На първо място, е важно да уточним, че не всеки сервизен център предлага услугата ремонт Sony Xperia Z. Поправката на смартфоните Sony Xperia, в това число и тези от серия Z, се извършва в оторизирани за целта сервизи, готови да следват стриктно техническия регламент, разработен от компанията Sony, за да се изпълнят условията за гаранционно обслужване.

Ако при използване на телефона възникне повреда, налагаща спешен ремонт Sony Xperia Z, то ето какво може да очаквате:

Видове ремонти и тънкости при тяхното изпълнение

Добрите центрове за поправка на устройствата Sony разполагат с техническите познания и професионалното оборудване, необходимо за качественото изпълнение на ремонт Sony Xperia Z. Какъв вид ремонт могат да ви предложат? Всичко, което може да се поправи в един телефон на престижната марка, би трябвало да съществува като дейност в специализирания сервиз. Сред най-често изпълняваните поправки влизат:

Смяна на стъклото на екрана

Смяна на счупено/пукнато или надраскано стъкло на екран, е сред най-често изпълняваните операции, не само при ремонт Sony Xperia Z, но и при поправка на телефоните на други марки. Смартфоните са постоянно в ръцете ни, а когато не са, са оставени така, че много лесно могат да паднат и стъклото им да пострада. Факт е, че почти всеки от нас, е изпускал телефона си, което е налагало смяна на счупеното стъкло на сензора.

Интересна подробност при този вид ремонт, е конструкцията на дисплея. И при Сони, както при много други марки, екранът е свързан на модулен принцип, така че смяна само на стъклото е невъзможна. Тъй като при счупване на стъклото, повредата обикновено обхваща и тъч-функцията, при цялата продуктова линия Sony Z стъкло, сензор и дисплей, се сменят модулно, като модулът може да бъде с рамка или без. Гаранция се издава, само когато е вложен оригинален модул с рамка на Сони.

Ремонт на дисплей, заради тъч-скрийн

Ремонт Sony Xperia Z, следва да се направи, когато екранът спре да реагира на допир – частично или изцяло, без видима причина. Когато телефонът не е изпускан или подлаган на удар, обикновено се касае за повреда в конектора, свързващ дисплея към платката. В някои случаи е възможно повторно свързване, но понякога се налага смяна на конектора. Специфичното при този ремонт е, че в цената му влиза и залепянето на задния панел, което се прави машинно. Разбира се, допълнително се заплащат и новите части и работата на специалиста.

Смяна на порта за зареждане

Когато батерията на телефона не може да се зареди, въпреки изправността на зарядно устройство и батерия, обикновено се касае за повреда в буксата/ порта за зареждане. Да се подмени този компонент не е толкова лесно, колкото вероятно предполагате, тъй като, за да се достигне до порта, е нужно цялостно отваряне на телефона и премахване на гарнитурата. Въпреки сложността на операцията, този вид ремонт Sony Xperia Z не е особено скъп и продължителен като време.

Специализирана техника и оборудване

За да се изпълни качествено всеки ремонт Sony Xperia Z, в сервизния център трябва да има прецизна специализирана апаратура. Такава е нужна както за точната диагностика на проблема, така и за изпълнение на различните поправки. Имайте предвид, че почти всеки ремонт налага отваряне на телефоните на Sony, а техният корпус е свързан по начин, налагащ нагряване до 50 градуса, за да се премахне лепилото, придържащо двата панела – екран и гръб.

Свържете се с нас