Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Работата в сервиз на BlackBerry устройства преди и след проблемната 2016 г.

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

25/04/2018 at 08:22  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

сервиз на Blackberry

BlackBerry устройствата вероятно никога няма да се “отърват“ от популярността, която си спечелиха в миналото, но причината далеч не е единствено в по-старите устройства на марката: канадската компания RIM (вече наричана BlackBerry Mobile) много умело възстанови позициите си, след като през 2016 г. обяви прекратяване производството на смартфони.

Продажбите в сегмента с мобилни технологии бяха възстановени от критичното ниво на 0.1 % след появата на осемядреният BlackBerry KEYone с 3505 mAh-ова батерия, 4,5-инчов екран и операционна система Android 7.1 Nougat. Той е  последван от  Black Edition вариант с увеличени 4 GB RAM, представен от компанията Optiemus и BlackBerry Motion – първият модел с IP67 сертификат, сензорна клавиатура и батерия от 4000 mAh.

Кратката история на възхода приключва с новините от CES изложението в Лас Вегас през януари 2018 г. – TCL Communication представя успешният BlackBerry KEYone Bronze Edition и обещава два нови смартфона до края на календарната година. Модернизирането на продуктите предполага и промени в работата на всеки специализиран сервиз на Blackberry.

BlackBerry KEYone 

KEYone печели всеобщо възхищение с “интелигентна“ хардуерна клавиатура с 52 бутона за управление чрез леко и по-силно докосване, вграден сензор за пръстови отпечатъци в Spacebar бутона и едновременно присъствие на виртуална клавиатура. Комбинацията от метал, Soft Touch пластмаса, имитираща кожа и Corning Gorilla Glass стъкло върху екрана изглежда почти перфектна. С едно голямо “но“ – слабата фабрична сглобка е причина за лесното изваждане на стъклото от рамката и на самият дисплей от корпуса. Съвсем скоро TCL поправя грешката си, а смартфонът отбелязва изключително висок ръст на продажби. Днес трите нови модела KEYone се обслужват далеч не от всеки професионален сервиз на Blackberry в страната.

Новите модели се откриват по-лесно в магазини за мобилни технологии (чуждестранни или родни), отколкото сред мобилните оператори в България, а поправката им се извършва в специализиран сервиз на Blackberry, обикновено открит лично от всеки собственик. Устройствата на TCL са любими на определен кръг потребители, но вече са изместени от големите марки в мобилния сегмент и не са така популярни в страната. 

Основни причини за повреда на останалите устройства BlackBerry 

Основните причини за търсене на сервиз на Blackberry при по – старите модели устройства са предимно в хардуерната част.

  • QWERTY клавиатура, джойстик, приплъзващ механизъм

Поправката на тези компоненти е необходима по-често дори и от подмяна на компоненти в сензорния екран и това е разбираемо. Невнимателното и рязко придвижване на Slide механизмите е в състояние да блокира достъпа до бутоните, чийто най-сериозен проблем е намокрянето – големият враг на всяка физическа клавиатура. Дефектирали или изтрити надписи върху отделните бутони са другата много търсена услуга от всеки сервиз на Blackberry, а подмяната на надраскан/отчупенджойстик се извършва с прилежащия лентов кабел – самостоятелното падане на копчето налага разглобяване на устройството.

  • Сензорен дисплей

Eкранът на канадските устройства притежава Multi-touch функция, но не е сред основните му предимства, заради средния си размер. Въпреки това, Blackberry представя качествена картина с LCD и AMOLED структура, както и с интересната Touch on Lens технология – прикрепване на сензорният пласт директно върху външното стъкло осигурява по-тънък екран и изображение без отблясъци.

  • Корпус и хардуерни компоненти

Необходимостта от сервиз на Blackberry винаги се дължи на две основни причини: механичен удар и навлизане на прах или вода. И докато металните корпуси ограничават ударите до надрасквания, устойчивостта на намокряне се появява едва с BlackBerry Motion.

  • Софтуерни проблеми

Голяма част от устройствата работят със собствена операционна система BlackBerry, преди да преминат към Android. Въпреки че не устоява на предизвикателствата на пазара, тя е известна с първокласната сигурност и намесата на сервиз на Blackberry никога не е необходима относно софтуерен проблем, а предимно за обновяване версията на операционна система или разкодиране.

Свържете се с нас