Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Повреденият iPhone изисква първокласна грижа и сервиз

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

22/03/2018 at 11:44  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

iphone сервиз

iPhone е много повече от мобилен телефон. Това е смартфон- далеч не първият на пазара, а първият наложил се толкова утвърдително, което е още по- висока оценка за всяка техника. Apple просто правят някои неща по начин, непонятен за останалите производители през ранната 2007 г.- те предлагат хибрид от мобилен телефон, iPod и устройство за мобилна комуникация със собствена операционна система iOs, собствен App Store ( 2008 г.) с изключително разнообразни приложения, кристална, цветна и реална картина на сензорния си дисплей с Multi-Touch функция. Някои потребители смятат, че популярността му е резултат от старата слава отпреди десет години, но само бегъл поглед върху новите модели iPhone от изминалата година (iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X) опровергават твърдението. iPad таблетите се характеризират със същите предимства в стила и конструкцията- запазената марка за “ ябълковите “ устройства.

Всяко Apple устройство е уязвимо на различни повреди, колкото и невероятен на пръв поглед да е този факт. Голяма част от моделите  са с устойчив алуминиев корпус, а тези от поликарбонатна сплав са подсилени със здрава рамка от неръждаема стомана. Сензорният екран, от своя страна, е предпазен от закалено Gorilla Glass стъкло с олеофобно покритие ( отблъскващо пръстови отпечатъци и мазни петна ). Предпазните мерки обаче не могат да се противопоставят на надраскване, намокряне и прахови частици, които причиняват сериозни смущения във функциите на iPhone/iPad – първите поколения Gorilla Glass са изключително податливи на драскотини.

Вашият iPhone не работи както в началото

Картината е по-бледа, снимките- не така ясни, не чувате събеседника си, батерията ви губи заряд изключително бързо? Нуждаете се от услугите на компетентен сервиз iPhone. Счупването на механична част при Apple смартфоните е рядкост, благодарение на предпазните мерки, но падането, ударът или натискът върху смартфона се отразяват върху вътрешните компоненти.

  • Сензорен дисплей и корпус

Трите невероятни смартфона iPhone 8, iPhone8+ и iPhoneX са със стъклен корпус от специално, подсилено с мед и стомана стъкло- рядко може да се срещне по-удароустойчив и нечуплив материал в мобилно устройство, а дисплейната рамка отново е от солиден метал. Екипът на професионалния ни сервиз iPhone доста често подменя надраскани и поочукани повърхности на по-старите апарати. Ремонтът се извършва чрез внимателно отваряне на устройството, заради специфичната му конструкция- три лентови кабела за дисплей, дигитайзер и предна селфи камера, свързващи предният и заден панел. Ние използваме вакуум и пластичен сепаратор при отделянето на тънкия слой лепило ( iPhone не се нагрява при отваряне )

LCD матрицата на iPhone може да се повреди вследствие на всеки по-силен удар, както и след проникване на вода в устройството- едва iPhone 7 може да се похвали с IP67 стандарт ( устойчивост срещу пръски вода ), а моделите 8, 8+ и X са със сертификат IP68- пълна защита срещу прах и безпроблемен престой 30 мин на 1,5 метра под вода. iPhoneX може да се похвали с безрамков Super Retina OLED дисплей – прекрасна ярка картина с неразличими пиксели и дълбоки нюанси, но предразположен към “ прегаряне “ след продължителна употреба. В нашият сервиз iPhone ще подменим цялата дисплейна матрица на смартфона ви с нова, независимо дали повредата е само в дисплея, или изпитвате затруднение при управление на екрана ( блокирал touch screen).

Независимо, че дисплейният iPhone блок се подменя модулно, в GSM Service Sofia можете да получите и самостоятелна подмяна на външно дисплейно стъкло с рамка за някои модели- 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 и 7 Plus. Процедурата не е лесна- след като се справим с многобройните винтчета, много внимателно отделяме високоговорителят, предната камера и Home/Touch ID бутона. Едва след това отделяме стъклото с нагревателна машина и стоманена тел.

  • Хардуерен ремонт

Професионалният ни сервиз iPhone се справя успешно с всеки дефектирал вътрешен компонент, който отстраняваме чрез подмяна с качествена резервна част .

  • Батерия– вградената литиево- йонна батерия е повредена, ако: смартфонът губи заряд много бързо, работи само включен към зарядно, батерията е с променена форма, става гореща за броени минути или апаратът не се включва изобщо. При iPhone тя е прикрепена със самозалепващи ленти, които изтегляме много внимателно, след като сме премахнали предния панел.
  • Високоговорители, микрофони, вибрация, Taptic Engine – най- важната част при комуникация е прикрепена към долния шлейф и подмяната изисква единствено комплект подходящи отвертки, вакуум и сепаратор. Ситуацията не е толкова проста, ако се наблюдава овлажняване на контактите на шлейфа- един от основните проблеми при проникване на вода в смартфона. С въвеждането на 3D Touch функцията вибрацията в iPhone е допълнена с Taptic Engine- аларма с различни варианти на вибрация, чиято повреда е доста деликатен момент
  • Порт за зареждане, Lightning конектор- подмяната им е сложна, тъй като става в строга последователност от премахване на конекторни кабели и компоненти
  • Power бутон, Home/Touch ID бутон- блокирането им се случва много често- резултат от овлажняване на шлейфа или навлизане на прах в процепите на самите бутони. Нашият сервиз iPhone има дългогодишен опит в подмяната им- за смяна на Power бутон се изисква разглобяване на целия смартфон
  • iSight камера, FrontFacing камера- двете рядко имат нужда от едновременна подмяна. Ако все пак такава се наложи, и двете са разположени върху горния шлейф и за да достигнем до тях, отделяме дисплейната матрица
  • Дънна платка- най-сериозната поправка е при необходимостта от запояване на микрочипове. Подмяната на цялата платка понякога спестява доста усилия и неуспешни опити.

Вашият iPad не работи както в началото

iPad е уголемен и леко променен вариант на познатия iPhone. Използването на сходни елементи е естествена практика за Apple. В професионалният ни сервиз iPhone клиентите ни имат възможност да получат изцяло възобновен таблет на много изгодна цена, за моделите iPad, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, iPad mini 2. Разчитайте на нас през всеки ден от седмицата!

Свържете се с нас