Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смартфони LG – какво трябва да знаем при необходимост от сервиз в София

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

18/04/2018 at 17:07  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

LG сервиз софия

Корейските устройства LG са високотехнологични, но също са подвластни на характерните за всички мобилни устройства проблеми, смущения и механични повреди. Как бихме могли да помогнем на новият си смартфон( фаблет ) или таблет? Със сигурност можем да разпознаваме основните симптоми при дефект в системата, така че ако сме наясно какво трябва да очакваме и да изискваме при поправка в професионален сервиз, няма причини  да се притесняваме за съдбата на устройството си. Вариантът да получите по-качествена услуга от LG сервиз на територията на София е по-вероятен, тъй като големият брой население на практика означава и повече сервизни ремонти ( мобилните устройства чисто и прост се чупят често)

Смартфони с наистина прекрасен дизайн

Красотата е първото забележимо качество на корейските устройства, преди още да обърнем внимание на отделните компоненти, които я създават. LG Electronics използва всякакъв тип материали за корпусите на луксозно изглеждащите си смартфони- алуминий, текстура от метални нишки, закалено стъкло, гланцирана пластмаса и дори естествена кожа ( LG G4 ). Компанията залага на здрава странична рамка ( алуминий, неръждаема стомана ), върху която понякога са позиционирани част от бутоните, а при последните модели те се преместват на гърба на устройствата. Извитият Arc силует при новите смартфони не оставя безразличен нито един потребител, а концепцията на Dura Guard Glass допълнително поражда доверие- LG твърдят, че покриват Gorilla Glass повърхността със специални химически вещества, които ги правят до 20 % по- издръжливи от покритието на Corning. Компанията залага и на Dura Guard рамка от неръждаема стомана, както и на устойчиво срещу драскотини Dura Skin покритие. Вероятно не е изненада, че рядко LG сервиз в София се занимава с корпусни повреди, въпреки огромното население в столицата.

Страхотни сензорни дисплеи

Огромните сензорни дисплеи ( над 5 инча ) са естествено продължение на прекрасните OLED телевизионни екрани в минимизиран вариант. Корейците влагат най- ценните си умения именно в технологията на изображение и не е чудно, че те първи въведоха извитият дисплей ( G Flex), както и първият безрамков екран през изминалата 2017 г. ( G6 )., а In- Cell технологията е част от голям брой техни устройства. LG са наясно с последните тенденции при сензорните екрани, а те според компанията са: заоблена извита форма, широкоинчов дисплей, липса на отблясък, широки ъгли на видимост. Неслучайно LG V30 се появява с революционен P-OLED дисплей: вместо стъклена подложка за TFT транзисторите, тук се използва пластмасов субстрат. Резултатите са по-тънък и резистентен на счупване екран, разширена цветова гама, висок контраст и прекрасна видимост от всеки ъгъл.

Смущенията в LG сензорните дисплеи се провокират от няколко причини.

  • Корейците са привърженици на AMOLED/Super AMOLED екрани, които са склонни към “ изгаряне „ на пиксели- повреда, която се отстранява единствено с подмяна на сензорен екран в квалифициран LG сервиз в София.
  • Механично въздействие ( изпускане от височина, силен натиск, удар, контакт с остри предмети ) – не всеки модел LG ще се повлияе от него, но при подобен инцидент сервизните специалисти преглеждат абсолютно всяка част от устройството, ако няма видими белези, и правят диагностични тестове
  • Намокряне- LG смартфоните са учудващо устойчиви на влага, въпреки че първият апарат с IP68 сертификат е G6. Съветите на специалистите са: Не се къпете и не плувайте с тях, а през зимата задължително използвайте протектор ( срещу конденз )!

Дънна платка

Предотвратяването на най- сериозната повреда изисква внимателно използване на устройството. Изгарянето на микрочипове или корозията се причиняват както от механичен удар, така и от навлизане на течности, а решението е единствено помощ от специализиран LG сервиз, за предпочитане в София.

Отделни хардуерни елементи

Проблемите с батерията, портът за зареждане, високоговорителите ( полифоничен и разговорен ), микрофоните, аудио жакът, камерите ( при някои модели четири на брой ), бутоните, Power бутонът с вграден Touch ID сензор, изтънени и прекъснати лентови кабели, дефектирал четец на SIM карта и вибрационен звънец, е в компетенциите на всеки професионален LG сервиз в София. Не се опитвайте да се справите сами!

Софтуерни проблеми

LG устройствата са с операционна система Android, при която се наблюдават “ забивания “ и бъгове. Компютърно грамотните биха могли да се справят и сами, но при проблем е по-разумно да се обърнат към LG сервиз София, който освен актуалният проблем би могъл да ги улесни с редица други софтуерни услуги.

Свържете се с нас