Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на батерия на таблет

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

06/09/2018 at 15:45  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Подмяна на батерия на таблет

Собственик сте на таблет, а открихте ли кои са най-проблемните зони на вашето устройство? Знаете ли, че повредите на батериите са заложени, като основен недостатък, изтъкнат от производителите. Без значение китайски или марков, таблетът е податлив на различни нарушения във функционалността му. Всяка марка е споходена от даден тип повреда, усложняваща работата на устройството.

Ако сте открили тази статия, използвайки търсачката на Гугъл, предполагаме какво ви е сполетяло. Таблетът ви вероятно е попаднал в примката на най-зачестилия проблем, спохождащ модерните технологични изобретения. Забелязва се една негативна тенденция с усъвършенстването на технологиите. Преди години устройствата издържаха дълъг период без да се нуждаят от зареждане, но с появата на разнообразни функции, екстри и приложения се налага все по-често да извършваме тази процедура. Използването на неоригинални зарядни и токовите удари водят до повреда в заряда на устройството. Това няма да навреди на функциите му, но ще се нуждаете от бърза смяна на батерия на таблета, за да му осигурите по-дълъг живот и да избегнете дискомфортните ситуации, изискващи използването му единствено, ако е включен към електрическата мрежа.

Кога трябва да сменим батерията на таблет?

Ако таблетът ви се нуждае от смяна на батерията, ще ви даде няколко ясни признака, които няма как да объркате. На първо място се появява бързият спад на захранването. Изтощаването на батерията се случва за отрицателно време. Обикновено при подобен проблем падането й до минимални нива отнема само няколко минути, а за да ги поддържате в необходимите граници, трябва да използвате таблета, само ако е включен към зарядното. Друга нестандартна проява, която гласи, че има повреда в устройството, е честото му рестартиране. Това е неприятен етап за собствениците на таблети, особено, ако не са напълно запознати с възможните повреди.

Бъдете бдителни, ако устройството започне да загрява при зареждане. Това не е добър знак, подобно на изключването, когато разполага със заряд около 50%. Да, възможно е таблетът да се изключи сам, дори да получавате информация, че нивото на батерията е достатъчно високо. Всички тези признаци ще ви дадат пълна яснота около състоянието на батерията. Ако повредите започнат да се увеличават или изпитвате все по-голямо неудобство при употребата на таблета, ще се наложи да се посъветвате с вещи лица, относно възможните причини.

Мога ли сам да сменя батерията на таблета?

Категорично отхвърляме подобна възможност, ако не сте напълно наясно какво точно правите. Повечето таблети разполагат с батерии, чиято подмяна се извършва трудно, единствено в оторизирани сервизи. Нашият екип ще се справи дори с капсуловани апарати, каквито всъщност са голяма част от съвременните устройства. Разбира се, първоначално диагностицираме повредите, за да се запознаем с възникналите проблеми и след това извършваме подмяната на батерията.

Разполагаме с качествена професионална техника, в чиято основа е заложена безопасността на работа. Таблетът ви се отваря внимателно, особено, ако е с т.нар. „неотваряеми капаци“. За опитни специалисти тази процедура не е толкова сложна за изпълнение, което драстично намалява цената на услугата. Освен, че плащате по-малко, спрямо други GSM сервизи, получавате мигновена квалифицирана намеса. Спестявате време, нерви и усилия, които без съмнение ще ви съпътстват, ако започнете самостоятелна смяна на батерията.