Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на букса

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

03/09/2018 at 15:41  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяна на букса

Жаковете и буксите са най-лесно ранимите части на телефона. Те са отвори, използващи се за включване на слушалки, зарядни устройства, usb кабели и т.н. Изискват старателно поддържане, тъй като са чувствителни към прахови частици, водни капчици и друг вид вещества, попаднали в тях. Освен всичко това, податливи са на деформация, поради ежедневното им използване и прилагането на сила, по-голяма от необходимата.

Разбира се, повреда на буксата за зареждане може да се предизвика и от други фактори, като дефект при производството на устройството или некачествени материали, използвани главно в китайските смартфони. Процесът „смяна на букса“ не бива да се извършва в домашни условия. Нужно е квалифицирано отстраняване на проблема в GSM сервиз, поради детайлната подмяна и сложността на изпълнение на заданието.

Кои са основните причинители на проблема?

Вече загатнахме за факторите, водещи до нарушаване на правилното функциониране на буксата за зареждане. Основната причина, която не може да бъде избегната, е зареждането на устройството. Навлизането на все по-нови функции и екстри изтощават батерията за кратко време, което води до ежедневно зареждане на смартфона. Няма как да решите този проблем, освен ако не използвате устройството само при спешни ситуации. Разбира се, може да намалите износването на буксата, чрез внимателно включване на зарядното, без допълнителен натиск. Забелязали сме, че повечето потребители не обръщат внимание при поставянето на usb-то в порта. Първо погледнете как се напасват двете части и след това деликатно вмъкнете зарядното в буксата.

Ако сте притежател на по-евтин смартфон или таблет, възможно е да се сблъскате с тази повреда няколко месеца след закупуването на устройството. Обикновено телефоните, внесени от Китай, са склонни към подобен вид проблеми. За направата им биват използвани неподходящи материали, които бързо дефектират. Старателно проверявайте качеството на входните портове при закупуване на нов смартфон, тъй като са неустойчиви части, създаващи най-често главоболия на потребителите.

Как се сменя букса на телефон?

Може би ще смразим амбициите ви за лесна подмяна на телефонна букса, но трябва да знаете, че това е процес, изискващ професионална техника и опит за правилно отстраняване. Световните производители не случайно описват в ръководствата, че хардуерните повреди могат да се поправят единствено в квалифицирани сервизи. Услугите, които предлагаме, включват смяна на зареждаща букса. След като пристигнете при нас и споделите за зачестилите проблеми, ние ще диагностицираме устройството и в рамките на няколко дни ще се справим с щетите. Ако имате налична букса, съвместима с модела на вашия телефон, ще напаснем именно нея, а ако ли не, ще ви предложим алтернативни марки, отговарящи на спецификациите, описани в ръководството на смартфона ви.

Как да узнаете, че са настъпили повреди в буксата? Интересен въпрос, който така и не изяснихме. Единият от факторите е свързан с липсата на заряд при включено устройство. В подобни ситуации се налага да прикрепяте конектора в специфична позиция, позволяваща пълноценно зареждане на смартфона. Това изобщо не е практичен вариант, а и за да достигне батерията максималното си ниво, минава далеч повече време.

Смяната на букса извършваме експедитивно, ако не са се появили други проблеми. При установяване на по-сериозни повреди, засегнали дънната платка или други части на устройството, ще ви информираме допълнително, за да се заредите с по-голямо търпение.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ