Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на високоговорител на телефон

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

15/10/2018 at 08:50  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Ремонт на високоговорител

Един от най-важните компоненти във вашето мобилно устройство, са високоговорителите. Без тях вие не можете да провеждате разговори, и да слушате отсрещната страна. Говорителите ви помагат да чувате глас в слушалката или да получавате звук при конкретни нотификации. В миналото потребителите на GSM слушаха радио и музика само през слушалките, а сега това може да стане благодарение на вградените висококачествени високоговорители на телефона.

Технологиите обаче се сблъскват с повреди, като в това число влизат и говорителите. Ако чувате странни шумове при разговори или дрънчене при получаване на SMS и известие, то значи има проблем с аудио компонентите. Това налага да потърсите професионална услуга за смяна на високоговорител на телефон, за да използвате устройството, без да се затруднявате.

Възможен ли е ремонт на високоговорител на телефон?

Да, опитните техници могат да извършат ремонт на високоговорител на телефон. За целта, трябва да се направи диагностика на повредата, и да се види откъде идва аварията. Това зависи от модела на телефона, годината на производство и наличието на резервни части. При положение, че повредата на говорителя, не може да се оправи се стига до неговата подмяна.

Ако използвате услугите на качествен сервиз, ще можете да дадете свой говорител за смяна, а другият вариант е да закупите чисто нов компонент. От водещо значение е установяването на повредата на високоговорителите. В случай, че ремонтът е възможен, сервизите няма да ви натоварят със смяна на компонента, но при сериозен дефект подмяната е наложителна.

Ремонтът или смяната на високоговорител на телефон, ще излезе по-евтино, отколкото да си купите ново мобилно устройство. Ето защо повечето хора предпочитат този вариант, вместо да инвестират в чисто нова техника. Последният вариант е удачен, но не и задължителен за вас.

Как се прави смяна на високоговорител на телефон?

Смяната на високоговорител на смартфон, айфон или GSM, трябва да се извърши изключително прецизно, за да не се загубят крепежните елементи и тапите. Има и редица свързващи кабели, които трябва да се отстранят, за да може да се извади говорителят, а след това да се постави новият. Ето защо работата се извършва със съответните инструменти.

Високоговорителят на вашия телефон е присъединен и към т.нар. долен шлайф, с който трябва да се действа много нежно. Всичко това са все основателни причини да потърсите съдействие от специалисти, които да извършат подмяната на говорителите, без да наранят телефона. Самоинициативите не са препоръчителни, ако не искате да допуснете грешка.

В много от случаите подмяната на високоговорител на телефон, може да отнеме повече време, и да се наложи да оставите устройството в сервиза. По-опитните техници в сферата пък ще се справят със ситуацията още в същия ден, за да може отново да разчитате на телефона.

GSM Service за смяна на говорител на телефон

В едноименния GSM Service извършваме смяна на високоговорители на мобилни телефони. Ние гарантираме високо качество, тъй като разполагаме с модерна техника, резервни части и не на последно място съвременни инструменти. За кратък период от време ще подменим стария високоговорител на IPhone или смартфон, за да останете напълно доволни. Повече за нашите услуги ще прочетете в сайта ни, а ако имате нужда от нас, то може да ни се обадите.