Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на дисплей на iPhone 5 – задача за професионалисти

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

23/05/2018 at 12:23  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

смяна на дисплей на iphone 5

В настоящия материал ще разсъждаваме върху въпроса: възможно ли е да се извърши смяна на дисплей на iphone 5 от непрофесионалист? Кои са подводните камъни, съпътстващи операцията? Какво е нужно да се вземе предвид, за да работи телефонът безпроблемно, след извършения ремонт?

Целта е да разубедим всички ентусиасти, смятащи за напълно възможно да се направи смяна на дисплей на iphone 5 с подръчни средства и с дисплеен модул, закупен свободно от някой от многобройните сайтове. Първата причина да се откажете е огромният шанс да повредите шлейфа, батерията или друг компонент при сваляне на рамката в опит да се направи непрофесионален демонтаж. Така, вместо да се смени само счупеното стъкло, ще трябва да се ремонтират и други сегменти, а в някои случай да се изхвърли скъпия телефон.

Един от подводните камъни, за който не знаете е:

Сложност на дисплейния модул

При смяна на дисплей на iphone 5, е задължително да се познава в детайли конструкцията на екрана. При устройствата на Apple, са използвани много фини и тънки детайли, съединени в отделни блокчета. Такъв е случаят и с екрана, при който имаме свързани най-важните детайли, отговарящи за изображение и за тъч-функция. Ако мислите, че ще можете да смените само счупеното стъкло – грешите.

При професионално извършена смяна на дисплей на iphone 5 в специализиран сервиз, се подменя целият фабрично заложен стъклопакет, включващ сензорно стъкло (дигитайзер) и екран. На някои места се влагат рециклирани стъклопакети, на които е сменено само счупеното стъкло, но това е порочна практика, тъй като проблемите след това не закъсняват – поява на линии, дефектни пиксели, тъмни и светли петна, липса на тъч-функция.

Подценяване важността на дигитайзера

Обществено достояние е лесното счупване на стъклото, покриващо екраните на смартфоните на ябълката. Това е така, защото непосредствено под стъклото се намира компонент, наречен дигитайзер, чиято чувствителност би се намалила при наличието на по-дебело стъкло. Дигитайзерът е устройството, което превръща всяко докосване на екрана в цифров сигнал, отчитан като съответна команда от телефона.

Ако оригиналният дисплеен модул, се замени от стъклопакет с идентични параметри или с рециклиран екранен блок, то вероятността да възникнат проблеми с тъч функцията на телефона е много голяма. Да се замени само стъклото при смяна на дисплей на iphone 5, е невъзможно, защото това означава да се отделят херметически съединените компоненти, вследствие на което екранът няма да работи по същия начин или няма да функционира изобщо.

Липса на прецизна диагностика

Това, че след изпускане на телефона, вие виждате ясно пукнатините по стъклото на екрана, не означава, че с тях се изчерпват пораженията върху скъпите смартфони на Apple. В нито един специализиран сервиз не се пристъпва към смяна на дисплей на iphone 5, преди да се извърши прецизна диагностика за откриване на други повреди, причинени от удара или падането на телефона.

Ако решите да действате самостоятелно, или пък се доверите на минималната компетенция на свой познат, вие се лишавате от диагностиката, която не може да се извърши с просто око. Във всеки сервизен център, изпълняващ услугата смяна на дисплей на iphone 5, диагностиката е задължителна предварителна операция, при това на повечето места, тя е напълно безплатна. Стойността на професионалната услуга е разумна, предвид факта, че се използват оригинални части, а времето за нейното изпълнение – в рамките на около час.

Свържете се с нас