Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Какво може да наложи смяна на стъкло на iPhone 5

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

16/04/2018 at 17:07  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

смяна на стъкло на iPhone 5

Когато се запознахме с iPhone 5 в края на 2012 г., софтуерните нововъведения ни изненадаха приятно, макар че първото впечатление беше грабнато от хардуерните различия с 4S – те не са многочислени, но са се погрижили за доста привлекателната визия, а и за много по-приятните моменти с устройството. Шестият “ интелигентен “ телефон на Apple е проектиран с по-висок, но по-тънък и лек корпус от анодизиран алуминий, украсен с две стъклени ивици в горната и долната част на задния панел. Вероятно не всички потребители забелязаха веднага, че повишеният ръст се дължи на  4- инчовият сензорен дисплей ( огромният прогрес с 16:9 съотношението ), но при включване на устройството веднага изпъква новото качество на изображенията.

Всъщност, тънкият корпус е също и негова заслуга, а прогресът се дължи на новата In Cell технология, която компанията патентова малко по-рано- сензорната конструкция от две проводникови подложки, покрити с ИКО ( прозрачни индиево- калаени електроди ) филм е коренно променена. Сензорният панел ( touch screen) вече функционира като част от LCD TFT клетката, което отнема от плътността на екрана два стъклени слоя, защитен слой и слой въздух. In Cell, в комбинация с невероятно контрастната и цветна картина на Retina дисплеят, оформя ултратънък екран с по- ярки и наситени изображения от всеки ъгъл, пълна липса на отблясъци и реални нюанси с качеството на sRGB цветово пространство. Освен че се откроява с визуалните предимства,  In Cell технологията:

  • Предпазва дисплейният модул при механичен удар. Сблъсъкът с твърда повърхност може да провокира смяна на стъкло на iPhone 5, но трудно ще увреди сензорните Multi Touch функции или качеството на изображението, стига проблемът да не е в разхлабен или прекъснат лентов кабел
  • Предоставя възможност за контролиране интензитета на цветовете и спестява висок процент енергия
  • Е прекрасен избор за всеки Multi Touch дисплей, както този на iPhone

Apple покрива тънкият In Cell екран със 20 % по-тънко от предходния модел, но и по- устойчиво на счупване и драскотини Corning Gorilla Glass стъкло от второ поколение, покрито с олеофобен слой против  пръстови отпечатъци и мазни петна. Външното стъкло при iPhonе 5 е залепено на няколко сантиметра навътре в металната рамка, за да се предотврати лесното му измъкване и счупване на ситни парчета при страничен удар. За прикрепването му към корпуса и към иновативният дисплей се използва оптично OCA лепило, известно с изключителната си здравина и създадено специално за модули ( стъкло + сензорен екран + дисплей ) със специфична конструкция.

Въпреки, че то е отделна част от LCD блока, отделянето му от него и от рамката е трудна задача, а истинският риск се крие в поставянето на нов компонент- некачествената смяна на стъкло на iPhone 5 би могла да причини навлизане на прахови частици, както и да остави въздушно разстояние в пространството между него и дисплейната сглобка. Фабричното OCA залепване предотвратява точно този неприятен момент. Затова и опитните сервизни специалисти обикновено се заемат с модулна смяна на стъкло на iPhone 5 и не поемат отговорност за ремонт, чийто успех не могат да гарантират. Процедурата е по- скъпа, но в края й със сигурност ще се радвате на отлична  Multi Touch функция, както и на невероятната картина на смартфона си, още дълго време.

Рискове при поправка на сензорен екран на iPhone 5

Собствениците на шестият смартфон на Apple, които подхождат разумно, при проблем към професионален сервиз за “ ябълкови  “ устройства и са наясно, че едни от най- големите рискове за смартфона е не повредата, а поправки като изолираната евтина смяна на стъкло на iPhone 5. Модулно сглобеният In- Cell дисплей е податлив на намокряне и влага, но рядко се уврежда от механичен удар, а счупването/спукването и драскотините върху външното Gorilla Glass 2 стъкло се разрешават сравнително лесно. Задължителният диагностичен тест установява точният проблем и сервизният техник пристъпва към работа. Какво още трябва да знаете за модулната смяна на стъкло на iPhone 5?

  • Батерията трябва да е под 25 % или напълно изтощена при поправка
  • При разглобяване, специалистът отделя дисплейната сглобка под максимум 90- градусов ъгъл, за да не прекъснете с рязко движение кабелите за предна камера, сензор за близост и LCD дисплей.
  • Една от най-честите вторични повреди при сензорен дисплей на iPhone 5 е изваден от конектора LCD кабел. Непременно изискайте контролен тест след приключване!
  • Новият сензорен дисплей трябва да е с качество, почти идентично на оригиналният, за да имате реална полза от извършената поправка.
  • Можете да изгубите правата от гаранцията си, ако се обърнете към неоторизиран сервиз.

Алуминиевият модел на Apple все още е предпочитан от мнозина потребители, впечатлени от кристално ясната картина с милиони реални нюанси. Не рискувайте този ефект с необмислена смяна на стъкло на iPhone 5!

Свържете се с нас