Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на стъкло на Самсунг устройства – най-скъпата от евтините поправки на екранни компоненти

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

06/04/2018 at 10:04  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

смяна на стъкло на Самсунг

Напукването/ надраскване или счупване на външно стъкло е най- безобидната и почти козметична повреда на смартфон, която обаче би могла да причини сериозни последствия в бъдеще. Дори и леко напуканата повърхност би могла да се отчупи при всеки  по- силен натиск или повторен удар, да надраска или да се забие в сензорния екран ( touch screen ), или пък директно в дисплейната матрица ( при устройства със Super AMOLED дисплей ). Подобен инцидент със сигурност ще се отразят върху функциите на екрана и затова повечето потребители предпочитат да се справят с проблема, когато той все още е малък, още повече, че поставянето на ново предно стъкло е сред евтините поправки за всеки смартфон или таблет.

Фактите са малко по-различни при устройствата от висок клас, а истински рекорд сред тях поставят всеобщите фаворити от Южна Корея- стандартната цена за смяна на стъкло на Самсунг при някои модели надвишава дори и тази на iPhone. Причината не е тайна за потребителите, въпреки че вероятно нуждата от ремонт им е много неприятна-  мобилните устройства на корейците са украсени от огромни широкоинчови  дисплеи с Full HD/ Quad HD резолюция с невероятна гъстота на пикселите и иновативни технологии за възможно най- реално цветопредаване ( DCI- P3).

Външното предпазно стъкло е Corning Gorilla Glass от най- ново поколение. Стойността на  поправката при тези екрани също като стъклото е почти два пъти по-висока от дисплейният ремонт на някои други марки, така че при необходимост от смяна на стъкло на Самсунг смартфон/фаблет/таблет не бива да се забравя, че това е най- малката от всички възможни беди! Потребителите трябва да си припомнят и че Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus са с 6-инчови безрамкови Infinty екрани, с извит дизайн и съотношение 18,5:9!

При кои Samsung устройства е възможна самостоятелна подмяна на стъкло

Корейците предпочитат OLED технологията за екраните при повечето си устройства. Ярките AMOLED/Super AMOLED изображения са истинска наслада за окото (въпреки че според някои потребители те са прекалено наситени ) и изолираната смяна на стъкло на Самсунг устройство е възможна при почти всичките им модели, освен устройствата от най- ново поколение, на които доста сервизни специалисти биха се наели да поставят ново външно стъкло, заради съблазнителната цена на поправката, но няма да предоставят гаранция.

Повечето таблети от серия Galaxy Tab отстраняват проблемите с предното стъкло чрез подмяна на целият дисплеен модул. GSM-Service.bg предлага смяна на стъкло на Самсунг устройства на много изгодна цена, като в замяна осигурява резервно стъкло, с почти идентично качество на оригиналното и отлично извършена подмяна.

За какво внимаваме

Екипът ни извършва смяна на стъкло на Самсунг устройства с най- модерното техническо оборудване. Отделянето на дефектиралото стъкло извършваме много внимателно с умерено нагряване ( пистолет или машина ), вакуум, сепаратори и режеща метална тел, въздържаме се от прекален натиск и залагаме на търпението. Изключително важни моменти са: отлепването на стъклото от рамката, на Home/Touch ID бутона и внимание от прекъсване на лентов кабел (на Home/Touch ID бутона, дисплеен модул и др.) Погрешните действия могат да увредят сензорния екран и дисплеят, а при подобен инцидент се ангажираме с безплатната им подмяна, въпреки че подобен риск в GSM-Service.bg е минимален- тук потребителите получават отлична смяна на стъкло на Самсунг смартфони/ фаблети с контролен тест и гаранция след поправката.

Свържете се с нас