Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на стъкло на iPhone 5 – причини и възможни реакции

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

09/05/2018 at 11:35  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

смяна на стъкло на iphone 5

До смяна на стъкло на iPhone 5 се стига, заради обичайните неприятности – удар, изпускане, неправилна работа и съхранение на апарата. Макар и с подобрен по отношение на големината екран, този телефон на Apple предлага същите проблеми на своите почитатели, а именно – лесно чупливото стъкло.

Едва ли е нужно да споменаваме, че каквато и да е работа по екрана, в това число и смяна на стъкло на iPhone 5, следва да се извършва единствено и само в специализиран сервиз, обслужващ смартфоните на ябълката. За да работи правилно екрана след извършения ремонт, е необходимо да се влагат оригинални резервни части, както и да се работи със специално предназначените за целта професионални инструменти и апаратура.

Защо смяната трябва да се извърши в сервизен център, обслужващ телефоните на марката?

В петия по ред представител на iPhone се използва същият дисплеен модул, присъстващ при неговите предшественици. Модулът включва: податливо на счупване стъкло, сензор на екрана (тъчскрийн) и дисплей, отговорен за изобразяване на картината. Компонентите, обединени на модулен принцип не позволяват частична подмяна. Смяна на стъкло на iPhone 5 е невъзможно да се направи без да се подмени целия модул, а това определено е работа за професионалистите.

За да не бъдем разбрани погрешно, отсега нататък под фразата „смяна на стъкло на iPhone 5” следва да се разбира смяна на целия екран. Стъклото на айфона ви може да е само надраскано или пукнато, без повредата да засяга функционалността на дисплея по никакъв начин, но това няма значение – на подмяна подлежи целия модул.

Сред другите причини да занесете своя айфон 5 в сервизен център, където да сменят повредения му екран, можем да посочим:

Щателна и напълно безплатна диагностика

Вероятно се чудите защо е нужно провеждането на тестова диагностика на апарата, след като повредата е очевидна – стъклото е пукнато, надраскано или счупено, а това означава, че е нужна смяна на целия модул? Истината е, че при падане от известна височина или при силен удар, повредата може да засегне не само екрана, но и други технически компоненти на телефона. Всяко сътресение се отразява на работата на фините и супер тънки детайли, а оттам възникват след време и други проблеми.

Специализирана професионална апаратура и инструменти

При смяна на стъкло на iPhone 5, т.е. на целия дисплеен модул, се работи с прецизна професионална апаратура. Не си и помисляйте да отваряте устройството и да го разглобявате с обикновени часовникарски отвертки. Вероятността да счупите корпуса на апарата или да нарушите неговата схема е огромна, и тогава със сигурност ще трябва да се сбогувате със скъпия си айфон.

Стигне ли се до смяна на стъкло на iPhone 5, е изключително важно да се намерят оригинални резервни части – дисплеен модул. Всеки опит оригиналният блок на Apple да се замени с модул на друга марка, или пък да се сменя само стъклото, ще доведе до сериозни проблеми при използване на телефона.

Във всеки случай екранът ще спре да показва изображения, ще се появяват петна и линии, а тъч скрийн функцията ще бъде частично или напълно изгубена. Ремонтът на екран на айфон, и конкретно смяна на стъкло на iPhone 5, е сложен процес, който се изпълнява бързо от опитните техници. Цената? Тя е напълно разумна, предвид факта, че включва: оригинални части, специални инструменти и времето на доказани професионалисти.

Свържете се с нас