Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на стъкло на Sony Xperia – трудна задача за вас, максимално лесна за специалистите

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

07/05/2018 at 16:35  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

 смяна на стъкло на sony xperia

Смартфоните Sony са сред най-предпочитаните, поради стилният им и супер ефектен дизайн, включващ стъкло не само върху екрана, но и на гърба. Техните екрани са истинска наслада за окото на ползвателя, особено моделите с 5 инчов диагонал и резолюция HD (720p), какъвто е Xperia XA. Ежедневната работа с телефоните на марката обаче води и до неволни инциденти. Изпускането на апарата от дори минимална височина често е фатално за стъклото екрана. Драскотини, пукнатини и по-сериозни счупвания – все поводи, налагащи смяна на стъкло на Sony Xperia, но кой, как и къде трябва да го направи?

Защо много собственици на Xperia решават сами да подменят счупеното стъкло на екрана?

Основният мотив за любителските опити за смяна на стъкло на Sony Xperia е финансов. Този вид ремонт не спада към евтините професионални поправки, а за това си има основателна причина – специфичният дисплеен модул при устройствата на марката. Блокът включва предпазно стъкло, дисплей, сензор и основата на корпуса, а тези компоненти не се сменят поотделно. Това означава, че независимо дали става въпрос за пукнато/надраскано/счупено стъкло или проблем с Touch Screen функцията, целият модул ще бъде подменен.

Цената на услугата смяна на стъкло на Sony Xperia варира при различните сервизи, като повредата на екрана, когато е механично предизвикана, не се покрива от гаранцията, предоставена от продавача. Стойността на ремонта зависи също от серията и модела на устройството, така че твърда цена за всички Sony устройства, никой сервиз не може да даде.

Макар много от притежателите да са направили опит сами да подменят повреденото защитно стъкло на своя смартфон Sony Xperia, задоволителните резултати са рядкост. Това се дължи на същата причина – дисплейният модул в комбинация с липса на специални професионални инструменти. Непознаването на всеки детайл, съставящ основния блок е допълнителен проблем за всички ентусиасти, вярващи, че смяна на стъкло на Sony Xperia е операция, с която могат да се справят.

Как го правят професионалистите?

Начинът, по който се осъществява смяна на стъкло на Sony Xperia в специализираните сервизи е като цяло един и същ. Когато стъклото е спукано, счупено или само надраскано, причината за ремонта е ясна – диагностика не е нужна, така че може да се пристъпи към същинската работа незабавно, в случай че клиентът е дал своето съгласие, а в сервиза са налични съответните резервни части.

Смартфоните на електронния гигант Sony са изключително трудни за разглобяване, тъй като панелът е допълнително свързан чрез адхезия (лепило). Преди да се отвори, корпусът се нагрява, като за целта се използва специализирана апаратура. Любителите ползват сешоари и други подръчни средства, поради което не е чудно честото счупване на капака при опит за отваряне на телефона с цел смяна на стъкло на Sony Xperia.

Особено трудна част е отделянето на всички компоненти, съставящи така наречения Motherboard. Всички детайли, включително най-малките следва да бъдат извадени поотделно, а впоследствие – върнати по местата им. Някои от тях са залепени, а други свързани с мини винтове, за отвиването на които са нужни специални отвертки на Philips. Процесът е бавен и сложен, и изисква огромна прецизност и организираност, но тези атрибути са винаги налични в специализираните сервизи.

Отлепянето на предното стъкло е не по-малко трудно от останалите дейности, включващи професионалната смяна на стъкло на Sony Xperia. Тук отново се прилага нагряване, за да се отдели LCD дисплея от рамката, като се внимава да не се отдели стъклото от дисплея, което би било фатално. Оригиналните стъкла разполагат с предварително поставен адхезив, което улеснява поставянето на новото защитно стъкло. Нужно е само да се премахне защитната лента, покриваща лепилото.

Свържете се с нас