Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на предна или задна камера на смартфон

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

22/10/2018 at 08:58  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяна на камера

Модерните смартфони са много функционални, тъй като освен традиционната им функция за разговори, предлагат опции за заснемане на фотоси и видео клипове. Възможността вашият умен телефон да се превърне във фотоапарат или видеокамера, е една от главните причини за огромния потребителски интерес. Най-голямата беда, която може да сподели привържениците на фотографията, е повреда в камерата на мобилното устройство, която води до напрежение.

Разбира се, когато камерата на смартфон се повреди, не бива да изпадате в паника, тъй като решение на проблема съществува, стига да се обърнете към специалист. С помощта на последния ще бъде извършен ремонт или смяна на предна или задна камера. В следващите редове ще представим какво включва услугата по ремонтиране или подмяна на камерата.

Какво трябва да знаем за камерата на смартфона?

Първата вградена камера на телефон датира от 1999 година. Тогава устройството Visual Phone vp-210 на Kyocera предложи на потребителите да правят снимки с GSM. Четири години по-късно от Сони Ериксон пък вадят свои смартфон, който притежава предна видеокамера. В началото камерите се използваха за разговори на живо, а сега вече са предпочитани за правене на селфи и клипове. В повечето случаи фотографиите се създават в JPEG формата, а филмчетата в AVI или MPEG. Потребителите могат да ги прехвърлят на компютър или лаптоп.

В наши дни производителите на смартфони се стремят да повишават качеството на камерите. Големият стремеж е да се постигне висока пикселизация, прецизен фокус, HD изображение и опции за снимане при всякаква атмосферни явления. Телефоните с две камери (предна и задна) са истински хит на пазара и се радват на вниманието на множество потребители.

Как се извършва ремонт или смяна на камера на телефон?

Посещавайки специализиран сервиз за мобилни устройства ще ви бъде предложен ремонт на камерата на вашия телефон. Най-често ремонтните дейност включват смяна на стъклото на видеокамерата, тъй като има голяма вероятност да сте изпуснали и наранили телефона. В този случай се появяват проблеми с фокуса или лещите, но не се налага пълна смяна на камерата.

Ако все пак имате проблеми с чести смущения, некачествени снимки или пълен блокаж на камерата, то последната трябва да бъде подменена. За подмяната, е нужно избраният от вас сервиз да разполага с всички необходими резервни части, и да извърши висококачествена смяна на камера на смартфон, следвайки специалните инструкции за тази прецизна работа.

Обикновено добрите специалисти сменят камерата за минути, така че този процес няма да отнеме много от свободното ви време. Всичко се прави пред очите на клиента, като се дава гаранция за качество. В случай, че имате нов проблем с камерата, той се поправя безплатно.

Смяна на камера на смартфон от GSM Service

Предлагаме Ви да посетите GSM Service, за да получите качествена смяна на камера или ремонт. Екипът на сервиза е млад и компетентен, като работи с най-добрите резервни части за всички популярни модели смартфони, сред които са: Lenovo, Samsung, Huawei, Nokia и т.н. По-важното е, че след намесата на техниците, ще можете да се върнете към фотографското си хоби и да заснемате кадри или видео с най-високо качество според модела на телефона ви.