Таблети

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

ремонт на таблети

Сервиз за ремонт на таблети

Повечето проблеми са подобни като при всички мобилни устройства. Най-чести проблеми при таблетите са счупен екран, намокряне, смяна на батерия, смяна на тъч скрийн, разбиване на жака на зарядното и слушалката, а при моделите от по-висок клас – липса на връзка с мобилния оператор. При възникване на изброените и други повреди във вашия таблет, обърнете се към специализирания ни сервиз.

 

Базирайки се на мотото „ Колкото по-малко, толкова по-добре” много производители решиха, че дори лаптопът може да стане още по-преносим и така се роди таблетът. Таблетите са най-масово използваните мобилни устройства след смартфоните, като изместиха леко дори преносимите компютри, поради по-голямата си мобилност. Това логично води и до повишаване търсенето на професионален сервиз за таблети.

Таблетите се предлагат в различни размери, а разнообразието от модели и марки е огромно. Предвид голямото търсене, почти всеки производител на електроника реши да предложи своя разработка на разглезения потребител. Размерът на екраните при различните модели таблети варира от 7 до 11 инча – по-малък от този на стандартния лаптоп и без възможност за сгъване.

Логично е сред огромното разнообразие от модели и марки таблети да има качествени устройства и ниско бюджетни, които се чупят изключително лесно. Нашият професионален сервиз за ремонт на таблети София поддържа обслужване на моделите на двете най-реномирани марки – Apple и Samsung. Ако сте закупили нисък клас таблет на малко познат бранд, ремонтът в друг сервиз е възможно да достигне цената на чисто ново устройство. Това е причината да извършваме единствено поправка на таблети от по-висок клас.

Кои са най-често срещаните проблеми при таблетите?

Най-често срещаните причини за ремонт на таблети са идентични с тези при мобилните телефони. Потребителите се обръщат за помощ към нас основно поради неволно причинени от тях механични повреди, което касае преди всичко хардуера на устройствата. Това са едни от най-лесните за коригиране дефекти, тъй като пораженията обикновено са видими и не се налага прецизна професионална диагностика.

Това, с което се сблъскваме ежедневно е:

Изпускане на таблета

Един от начините да се уверите, че държите в ръцете си таблет, а не преносим компютър е да проверите дали можете да го държите удобно в ръце. Знаем, че няма да ви бъде нужна подобна проверка – убедени сме, че знаете какво е таблет. С тази наивна илюстрация искаме да ви покажем колко уязвим на изпускане е този практичен уред. Поради свойството си да осигурява удобство на ползвателя чрез придържане с ръка, таблетът често бива изпускан. Това води почти винаги до счупване или напукване на дисплея, а често и до повреда на вградените в устройството компоненти.

Намокряне

Отново проблем, идентичен с този при смартфоните, като почти винаги се касае за заливане с течност или потапяне. Тук реакцията от наша страна е същата като при мобилните телефони, като е важно да действате максимално бързо и да донесете намокреното устройство в нашия сервиз за таблети, непосредствено след инцидента или в най-близкия до злополуката час. Времето за реакция е критично за спасяване живота на устройството, а таблетите също съдържат ценна информация, която може да бъде изгубена.

Проблем в работата на тъч-скрийна

За да бъдат максимално удобни за пренасяне и използване в ръка, таблетите се нуждаят от минимален брой бутони и клавиши, поради което при тях е внедрена технологията със сензорен екран. С докосване на екрана, вие можете да влизате в отделни сайтове, да използвате всички приложения, да създавате текст и изобщо да управлявате устройство, а повредената touch screen функция ви лишава напълно от работа с апарата – сериозна причина да се насочите към най-близкия сервиз за таблети или към най-реномирания, което е по-разумно.

Проблеми в работата на различните портове

Когато таблетът не подлежи на зареждане са вероятни две основни причини – амортизация на батерията и прекъсване на жака за зареждане. Същото е валидно и при проблем със слушалките. Когато използвате изправни слушалки, а не чувате звук, вероятно портът, в който се включват е дефектирал. За нас тези повреди са едни от най-лесните за отстраняване, а за жалост се сблъскваме с тях ежедневно.

Ние ще се погрижим за вашия таблет

Какъвто и проблем да възникне в работата на вашия iPad или Samsung таблет, винаги можете да се обърнете за помощ към нашия специализиран сервиз за ремонт на таблети. Разполагаме както с добре обучен екип от доказани специалисти, така и с професионална апаратура и винаги налични резервни части – поне тези, подлежащи на най-честа подмяна. В случай че живеете в отдалечен регион на страната, можете да ни изпратите устройството по куриер, без да губите ценно време и средства, за да ни посещавате на място.