Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

4 причини за смяна на тъчскрийн на смартфон

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

08/04/2019 at 16:51  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяна на тъчскрийн

Телефоните със сензорни екрани се превърнаха в истински хит на пазара. В наши дни все повече хора, независимо от пол и възраст, използват смартфони за разговори, сърфиране в интернет, снимане и забавления. В зависимост от вида на сензорния панел познат още като тъчскрийн, могат да се появят различни повреди, които са достатъчна причина да смените този компонент.

По-долу ви представяме четирите най-често срещани причини за смяна на тъчскрийн, така че ако припознаете вашия смартфон в някоя от тях, не се колебайте да го занесете в GSM сервиз:

1. Спукан или надраскан тъчскрийн

Спукване или надраскване са най-честите инциденти, които можем да видим при така наречените резистивни сензорни панели. Това се дължи на тяхната опростена конструкция и липсва на защита. Ако вашият смартфон е с такъв вид тъчскрийн, то той най-вероятно ще се надраска лесно, когато го носите по джобове, слагате го в чанти и така нататък. Надраскванията невинаги притесняват потребителите, но ако държите не естетическата визия на устройството, единственият възможен вариант пред вас, е да потърсите сервиз, където ще извършат смяна на тъчскрийна.

Що се касае до спукания тъчскрийн, то той може да доведе до куп проблеми, от сорта на невъзможност за работа с устройството, нарушена визия и други. Тук ремонтът е задължителен.

2. Намокрен, напрашен или измръзнал тъчскрийн

При положение, че смартфонът ви работи с капацитивен сензорен панел, трябва да знаете, че той може да се повреди при измръзване през зимата, заливане с вода и дори напрашване. Препоръката ни към вас е да го държите в специален калъф, и да не го излагате на минусови температури. Ако все пак усетите, че работата със сензорите е по-трудно, има голяма вероятност да се наложи смяна на тъчскрийн. Последната се извършва в оторизираните GSM сервизи.

3. Влошено качество на работата с тъчскрийна

Този проблем може да се дължи на силно и грубо натискане на сензорния панел или използване на твърди предмети за работа с устройството. В не един или два случая това води до спиране на работата на тъчскрийна, което води до невъзможност да оперирате с телефона. Ако имате подобни оплаквания, трябва да знаете, че няма друг вариант, освен подмяна на сензорния панел.

4. Фабрична повреда на сензорен панел

При някои резистивни или капацитивни сензорни панели са налични фабрични повреди, които не ви позволяват да работите с телефона. Тук имате две възможности. Ако устройството е все още в гаранция, е нужно да го занесете в гаранционния сервиз за ремонт или да замените продукта. Другата възможност при телефони втора ръка и без гаранция, е да смените тъчскрийна в сервиз, но трябва да се убедите, че всичко друго работи добре. Често телефоните втора употреба подлежат на какви ли не повреди и затруднения, тъй че бъдете много предпазливи.

Елате в GSM Service за смяна на тъчскрийн

Ние от GSM Service ще извършим професионална смяна на тъчскрийн, като ви предложим оригинални материали и гаранция за свършената работа. Тези, които имат някой от по-горе посочените проблеми, могат да дойдат при нас, за да открият топ цени и екип от специалисти, с чиято помощ смартфонът ви ще заживее втори живот. Разделяме се с пожелания за успехи!