Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

5 полезни съвета за притежателите на смартфони

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

11/03/2019 at 11:03  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

5 съвета за смартфони

Имайки предвид истерията по смартфоните, е добре да дадем няколко полезни напътствия на потребителите, с чиято помощ ще поддържат мобилните си устройства в добро състояние, и ще удължат живота им. Разбира се, няма да се впускаме в сложни технически похвати, а ще ви дадем елементарни съвети, които със сигурност ще се отразят положително на мобилния телефон.

1. За да не изтощавате лесно батерията на вашия смартфон или iPhone, може да намалите яркостта на светлината на екрана. Имайте предвид, че по този начин устройството ще работи по-дълго време и най-накрая ще избегнете постоянното досадно зареждане през няколко часа. В случай, че искате още по-издръжлива батерия, е необходимо да изключите GPS, Bluetooth и Wi-fi. На последно място, но не по важност е активирането на икономичен режим за работа с телефона.

2. Опитайте се да предотвратите прегряването на смартфона. Това явление може да доведе до спирането на работа на устройството, и дори до невъзможност за включването му отново. Най-често прегряването се дължи на процесор, батерия или дисплей. В някои случаи тези компоненти зависят и от външните температури. Ето за това носете телефона си в специален калъф, чанта или джоб. Друга причина за прегряването на телефона са по-тежките апликации, програми и игри, които също могат да доведат до срив. За да се възстанови смартфон след прегряване, е нужна намесата на професионалисти.

3. Вирусите са един от най-често срещаните проблеми със смартфони. Те могат да причинят пълен срив на устройството, така че ако забележите странни симптоми, трябва да се обърнете към специализиран GSM сервиз, където да се анализира състоянието на телефона, софтуера и операционната система. В случай, че действате навреме, устройството може да се възстанови.

4. Бавната работа на смартфона, може да се дължи на претрупване с приложения, игри, снимки, клипове и други. Да, хубаво е да държите любимите си неща, но гледайте да не хабите цялата памет за ненужни неща. По този начин работата с телефона ще стане далеч по-бърза от преди. Другият ни съвет е свързан с използването на тежки приложения. Ако процесорът ви не е достатъчно мощен, то най-добре не ги инсталирайте, за да работи устройството нормално.

5. Ако изпуснете смартфон или iPhone и счупите дисплея, не бързайте да хвърляте устройството на боклука. В сервизите се предлагат оригинални екрани за различни марки и модели телефони, така че ще бъде извършена подмяна на повредената част. В много случаи смартфонът може да продължи работа, и след като дисплея се спука или издраска, но визията му няма да е същата.

Това са нашите елементарни, но важни съвети, които трябва да имате предвид, когато работите със смартфона си. При положение, че изпитвате някакви проблеми, се обърнете към специалист. Последният ще извърши висококачествен ремонт, и ще даде нов облика на устройството ви.

Къде да направим ремонт на смартфон?

По всяка вероятност ви е омръзнало от кварталните сервизи, където отказват да ремонтират процесора, паметта, батерията или друг компонент от вашия смартфон. Това няма да се случи, ако посетите нашия GSM Service, в който работят експерти от най-високо равнище. Ние ще поемем и най-тежката работа, за да възстановим мобилното ви устройство. Ако това е невъзможно, то няма да го крием от вас, и ще ви дадем подробни обяснения относно съществуващия проблем.