Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

На какво се дължи бавната работа на смартфона ми?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

09/05/2019 at 16:32  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Бавен телефон

С времето вашият любим смартфон може да преживее катарзис и да започне да работи по-бавно. Причините за това са най-различни и ние ще ги разгледаме в тази статия. Разбира се, не трябва да изхвърляте телефона, защото се бави, тъй като проблемът може да бъде отстранен. Нека разгледаме на какво се дължи бавната работа на вашето мобилно устройство.

Лакоми за памет приложения

Една от най-честите причини за бавната работа на смартфона, са приложенията, които изсмукват много памет. Такива приложения са Google maps, Skype, Instagram, Snapchat и други подобни. В интернет можете да намерите списък с всички лакоми за памет апликации. В този ред на мисли, ще трябва да се разделите с някоя от любимите ви “програмки“, ако искате да забързате работата на мобилния апарат, и да съхраните живота на неговата батерия.

Системни настройки

Освен приложенията смучещи памет от телефона, е нужно да обърнете внимание и на настройките ви. Много често забравяме да изключим Bluetooth-а или GPS навигацията, като те влияят на бързината мобилното устройство. Постоянно включеният Wi-fi също може да въздейства на темповете на работа, както и да изхаби батерията по-бързо, отколкото очаквате.

Друг съвет, който можем да ви дадем, е да ограничите нотификациите. Използвайте само тези, които са важни за вас. Не е добра практика да получавате известия от различните ви имейл адреси и в същото време да имате активирани съобщение от Фейсбук например.

Не на последно място включваме и стотиците снимки и клипове на телефона ви. Хубаво е да си ги свалите на компютър, за да можете да освободите повече пространство. С това ваше действие ще увеличите допълнително бързината на смартфона си, и то многократно.

Други причини

Ако сте оптимизирали работата на мобилния телефон, но той продължава да се бави, то значи има някакъв друг проблем, който може да се окаже много сериозен. Изходът тук е да посетите специализиран сервиз, където да бъде извършена диагностика на процесора и паметта на смартфона. По този начин ще се разбере, дали тези компоненти работят по правилен начин.

В сервизите се предоставят и различни софтуерни услуги, с чиято помощ да забързате устройството. Така например, ще ви бъде предложено изчистване на товарещите паметта приложения, инсталация на по-лек софтуер, ъпдейт на системата, премахване на вируси и зловреден код и така нататък. Това се все важни неща, от които можете да се възползвате.

Къде се прави диагностика на смартфон?

В нашия GSM Service предлагаме диагностика на всички марки смартфони. Работим с устройства на най-големите брандове: Xiaomi, Lenovo, Samsung, Apple iPhone, HTC, Nokia и десетки други. Използваме оригинален диагностичен софтуер, с който измерваме производителността на процесора и паметта. Ако имаме съмнения за нередности, ще ги съобщим на клиента, за да вземе решение, дали иска да поправим устройството, или ще предпочете да го замени с ново. Предлагаме достъпни цени за наистина качествен труд.

Ако смартфонът ви се бави, не губете повече време, а елате при нас, за да се справим с проблема. Разполагаме с всички нужни резервни части и софтуери за диагностика на мобилни апарати, така че при всички положения ще ви бъдем полезни с опит, техника и вещина!