Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Често срещани проблеми при Samsung устройствата

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

10/09/2018 at 11:20  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Диагностика на Samsung

Южнокорейската компания Samsung е производител на електроника, предлагащ едни от най-качествените смартфони на пазара. Това, обаче, не означава, че липсват повреди. Макар те да са минимални, такива има и е добре да сте запознати с тях. Ще разгледаме основно проблемите в по-новите устройства, които въпреки използването на модерни технологични системи, дават дефекти и е необходима професионална намеса за отстраняването им.

За какво да внимаваме при закупуване на Samsung?

Операционната система едва ли ще ви създаде особени проблеми. Компанията извършва плавно приспособяване на новите андроид версии към смартфоните, за да се ограничат бъдещите софтуерни повреди. Не случайно Самсунг е един от мобилните гиганти, които рядко внасят ъпдейти и актуализации. Пример за това е късната поява на Android Oreo, с която собствениците на телефони от марката Samsung се сдобиха месеци, след като тя бе пусната на пазара. Разбира се, ако трябва да откроим софтуерно дефектиране, това е проблемът с WI-FI връзката, съпътстваща Samsung Galaxy.

Неведнъж притежатели на Galaxy са се оплаквали в нашия GSM сервиз от неуспешно синхронизиране на контактите и невъзможност за преминаване към безжична интернет мрежа. Производителите алармираха, че повредата може да се разреши, чрез преустановяване на използването на GPS или Bluetooth. Все още е неизяснено на какво се дължи този дефект, но ако въпреки предприетите мерки, проблемите продължат, трябва да се допитате до експерти.

Независимо от възрастта на телефона ви, един проблем продължава да върлува сред смартфоните на Самсунг. Той е свързан с липсата на контрол над звука. В даден момент бутоните спират да функционират, което създава неимоверно неудобство. Повредата може да се разреши, чрез стандартно нулиране на настройките или рестартиране на телефона. В някои ситуации, обаче, щетата е по-сериозна и е свързана с хардуерен дефект, което изисква професионална намеса в оторизиран GSM сервиз.

Дългоочакваният Samsung Galaxy S7 Edge се появи с един недостатък – чувствителност на екрана. Дисплеят реагира при минимален контакт, а като основна причина, изтъкната от производителя, е дизайнът на самия телефон. S7 Edge не е единствен, останалите устройства със заоблени ъгли също са по-чувствителни от обикновеното. Да, това не е повреда, а по-скоро негативна черта на дизайна, но е добре да сте наясно с него, особено, ако сте се насочили към подобен модел. Няма възможност за отстраняване на тази неизправност, а по-скоро начин за свеждане на чувствителността до минимум, чрез закупуване на подходящ кейс.

Прегряване на Samsung – на какво се дължи?

Samsung не е единствената марка, при която е възможно прегряване, но нека да обърнем внимание на възможните причинители. Най-често устройствата загряват, докато се зареждат, особено, ако се използва опцията за „бързо зареждане“. Ще е добре да махнете отметката от тази функция, ако не се нуждаете от мигновено захранване. Безспорно това е страхотна екстра, която обаче не е сред най-безопасните за батерията и придобитата енергия.

Възможно е телефонът да прегрява, дори и да не го използвате. Това се дължи на апликация, пращаща чести известия и използваща висок процент от захранването на телефона. Разбира се, Самсунг са предоставили опция за оптимизиране на използваната батерия и изключване на приложения, работещи, когато смартфонът е в покой. Друг алтернативен метод за ограничаване на прегряването е редовното почистване на телефона от непотребни файлове и кеш.

Samsung е добър вариант за мобилен телефон. Издръжливост, качество и функционалност са само част от характеристиките, които описват цялостната визия на марката. Ако все пак вашето устройство започне да се държи „странно“, не се колебайте да ни потърсите. Нашите експерти ще направят диагностика на Samsung устройството Ви и в най-кратък срок проблемите ще бъдат разрешени.