5 съвета за грижа за батерията на iPhone

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

23/05/2019 at 16:42  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Грижа за батерия на iPhone

В интернет ще намерите много потребителски въпроси свързани с бързото разреждане на батерията на iPhone. В немалко случаи проблемът идва от операционната система iOS и приложенията, които изсмукват заряда. По-долу ще ви предложим няколко изпълними метода, с чиято помощ да удължите живота на батерията, така че следвайте посочените стъпки.

1 – Смартфоните на Apple използват литиево-йонни батерии. Това предразполага към повишено внимание при зареждане на батерията. Не чакайте пълното изтощаване на батерията, защото по този начин ще започнете да губите нейния капацитет много бързо. Сложете батерията на заряд, преди да отиде на 0%, за да я предпазите от разреждане. Препоръчваме зареждането да стартира, когато заряда на батерията стигне около 20%.

2 – Избягвайте прегряването на батерията на iPhone, тъй като то ще повлияе негативно, и ще доведе до резките спадове на мощността. Доказано е, че литиево-йонните батерии намаляват капацитета си, когато са изложени на силни горещини. В този ред на мисли, не бива да оставяте айфона си в автомобила или близо до прозореца през горещите летни дни. По идентичен начин стои нещата и с големия студ, тъй че пазете устройството от замръзване.

3 – Зареждайте батерията на iPhone само с оригинално зарядно устройство. Да, може би китайските зарядни са по-евтини, но помислете има ли смисъл да ги използвате, и да излагате телефона и батерията му на риск. По-добре заделете достатъчно пари, и се ориентирайте към оригинала. По този начин батерията ви ще бъде здрава, и ще работи добре дълги години.

4 – Изключете Wi-fi, GPS и Bluetooh функциите, когато не ги използвате. Имайте предвид, че те харчат много от заряда на батерията, като по този начин я натоварват. Това се отнася и за някои приложения на началния екран, които също бихте могли да изключите ако не ви трябват.

5 – Не зареждайте вашия айфон, когато е в калъф. Много често калъфите за IPhone водят до прегряване на батерията, което може да се провери, след като извадите телефона и го пипнете. Ако устройството е много топло, то трябва да го оставите да изстине, и тогава да зареждате. Разбира се, има и качествени калъфи от специални материи, които не загряват батерията.

Как да постъпим, ако батерията продължава да пада?

Препоръчително е да занесете вашия iPhone в сервиз, където да се намери причината за бързото разреждане на батерията. В повечето случаи специалистите ще ви предложат ремонт и/или смяна на батерия на iPhone. Другият вариант е да се насочите към ново зарядно, което ще ви свърши по-добра работа. На последно място, но не и по важност, ще споменем софтуерните причини за изтощаването на батерията. Те също могат да бъдат отстранени от техниците.

Кой ще помогне при проблем с батерията?

Ако имате проблем с батерията на iPhone, елате в нашия GSM Service, за да открием и отстраним причината за бързото разреждане. Ние разполагаме с необходимата техника, с чиято помощ ще диагностицираме устройството, и ще го приведем в режим на работа. Предоставяме ви и пълна гама от части, батерии, зарядни и други продукти на Apple, така че не се колебайте да се свържете с нас. За повече информация използвайте контакта форма в сайта.