Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Кога и защо се налага да сменим дисплей на смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

18/04/2019 at 17:41  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Ремонт и смяна на дисплей

В наши дни мнозина използват смартфони и ги подлагат на интензивно натоварване. Умните телефони се използват не само за разговори, но и за чат, разглеждане на сайтове, онлайн работа и така нататък. Една от най-нежните части на смартфона е именно неговият дисплей, който има задачата да ни осигури възможност за опериране с телефона и възпроизвеждане на графики, снимки, видео и така нататък. Кога обаче се налага смяна на дисплей, четете по-долу в статията.

Кога се налага смяна на дисплей на смартфон?

Дисплеят или по-познат като екранът на мобилния телефон е един от основните компоненти, с чиято помощ оперирате с устройството. Той е и една от най-скъпите части на вашия смартфон. В случай, че виждате шарени и тъмни петънца, но не и качествен образ, то това се дължи на повреден дисплей. В този ред на мисли имате само един избор – смяна на дисплей на смартфон.

Ако обаче смартфонът не реагира на съприкосновение и докосване, повредата може да не е в самия дисплей, а в тъчскрийна. Ето защо, когато имате проблем с екрана, е нужно да занесете устройството в специализиран сервиз, който ще установи какви са причините за аварията.

В повечето случаи, когато става дума за липса на картина на екрана, се стига до подмяна на дисплея с нов. Той трябва да бъде специално за вашата марка мобилен апарат, и не бива да бъде реплика, а оригинал. Само по този начин ще избегнете нови неприятности с картината.

Защо се извършва смяна на дисплея?

Тук основната идея е да се приведе устройството в състояние за използване. Липсата на картина ви пречи да работите с телефона, но това не значи, че трябва да го изхвърлите в кошчето. Самият смартфон може да си работи напълно нормално, но екрана да прави проблеми. Причините за проблеми с дисплеите са различни, от сорта на нараняване, фабричен дефект, изпускане, заливане с вода и много други. Новият екран ще ви предостави кристална картина и образ.

Важно е да знаете, че пълна смяна на дисплей на смартфон, се прави при устройства, които не позволяват разглобяването на така наречения дисплеен блок. Това се отнася най-вече за новите смартфони и всички модели iPhone на пазара. Ако притежавате такъв тип мобилни апарати и изпитвате затруднения при визуализирането на данните на телефона, потърсете помощ.

Смяна на дисплей на смартфон от GSM Service

Ако се стигне до подмяна на дисплей на мобилното ви устройство, не се бавете, а елате в GSM Service, където разполагаме с оригинални части и квалифицирани техници. Последните ще извършат смяната на екрана, и ще ви дадат гаранция за новата част, която са монтирали. От този момент нататък ще виждате снимки, графики и видео, без да има и помен от проблема.

Препоръчваме ви да работите с нашите професионалисти, тъй като те имат опит за смяната на дисплеи на всички видове смартфони. Работим бързо, чисто и на високо ниво, както ще можете да се уверите сами, ако посетите сервиза ни или потърсите повече информация в уебсайта ни. Задавайте вашите въпроси на имейл адреса ни, както и на телефоните, които ще откриете в сайта.