Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Защо е необходимо да направите диагностика на смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

29/01/2019 at 09:54  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Диагностика на телефони

Смартфоните навлизат все повече в ежедневието на хората. Предназначението на т.нар. умни телефони е основно за комуникация, но много хора ги използват за забавление. Мобилните устройства предоставят на ползвателите възможности за връзка с интернет, заснемане на фотографии и видео клипове.

Какво обаче се случва, когато телефонът откаже да работи, а потребителят не знае каква е причината? Обикновено се стига до услугите на сервиз, който може да разбере откъде идва проблемът и да го отстрани своевременно. Нека видим как протича цялата процедура.

Диагностика на смартфона в специализиран сервиз

С времето смартфонът може да спре да работи. Най-честите повреди са свързани с батерията, дънната платка, дисплеят или софтуерът. Всичко това може би звучи объркващо, което значи, че при изникване на проблем, най-доброто решение е да се направи диагностика на устройството.

Не препоръчваме на собствениците на мобилни устройства, да отстраняват повредите сами, без да са сигурни какво точно не работи. Това води до допълнителни усложнения, чийто ремонт ще струва много скъпо на по-късен етап. Имайте предвид, че специализираните сервизи си служат със специален софтуер и инструменти за диагностика на смартфон.

Веднага щом бъде открита аварията, техниците ще се свържат с притежателя на устройството, за да го информират относно повредата и цената за ремонт. Ако условията не отговарят на потребителските изисквания, телефонът се връща в същото състояние. В случай, че собственикът на мобилния апарат се съгласи на поправка, то тя ще бъде извършена в най-кратък срок.

Какво включва диагностиката на смартфон?

Диагностиката на мобилното устройство, зависи от неговата повреда. Така например, ако притежателят на телефона го изпусне и счупи дисплея, трябва да се провери работата на камерата или дънната платка. При тях също може да има поражения, което налага направата на тестове.

Възможно е да се появи и повреда в софтуера, която налага диагностициране чрез специални програми. Последните ще посочат къде се намират бъговете и как трябва да се отстранят. В същото време се прилагат ъпдейти на операционната система, корекции в работата на дадени приложения и други похвати, с чиято помощ смартфонът ще работи по-добре.

Методите за анализ на работата на мобилния апарат могат да бъдат най-различни. По-важното е, че не бива да се колебаете да поверите тази задача на опитните специалисти, които знаят какво да направят, за да възстановяват нормалната работа на телефона.

Кой предлага качествена диагностика на мобилни устройства?

Големите специализирани сервизи са най-добрия вариант за диагностика на смартфон, тъй като там се работи с всички марки устройства и се прилагат специални инструменти за диагностициране на авариите. По-малките ателиета и техници, не са добро хрумване, понеже използваните от тях пособия за тестове, често нямат лиценз и не вършат добра работа.

В този ред на мисли можете да посетите нашия GSM Service, където доброто обслужване и високото качествено на работата са най-важните неща. До момента сме подлагали на диагностика смартфони от всички известни брандове, като в това число влизат: HTC, Lenovo, Samsung, Nokia, Alcatel и редица други. Ние ще оправдаем на 100% доверието, което ни гласувате.