Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Полезни съвети за почистване на смартфон

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

13/05/2019 at 16:32  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Почистване на телефон

Смартфоните навлязоха в ежедневието на хората и те ги използват все по-често за работа и забавление. Умни телефони можете да видите докато се редите на опашка в магазина или се возите в автобуса. Те се превърнаха в задължителен аксесоар за хора от всички възрасти. Разбира се, постоянната експлоатация на смартфоните, води до натрупване на мръсотия, която не само вреди на самото устройство, но и води до алергии и здравословни проблеми.

За да се предпазите от болестотворните бактерии, които полепват по смартфона ви, и да сведете рисковете от повреди до абсолютен минимум, е препоръчително да прочетете нашите полезни съвети за почистване на смартфон, с чиято помощ ще овладеете ситуацията.

Какво съветват специалистите?

На първо време е добре да се снабдите с кърпа от микрофибър. Тя е мека и няма власинки, което я прави изключително практична за почистване на смартфон или таблет. В никакъв случай не чистете телефона с носни кърпички, салфетки или твърди кърпи. Микрофибърните кърпи се продават в магазините за оптика, така че можете да ги откриете близо до вас.

Не правете грешката да чистите дисплея на телефона или камерата със спирт или препарати, които могат да разядат мобилното устройство. Добро хрумване за почистването на мобилен апарат е дестилираната вода или преварената такава, както и специалните препарати.

Тук ще припомним и още една грешка, която се допуска при почистване на камера на смартфон. Много потребители я забърсват с дрехите си, като си мислят, че това ще помогне. В същото време обаче лещата става още по-мръсна, а видимостта влошена. В тези моменти ви съветваме да се възползвате от клечки за уши, които да навлажните с малко дестилирана вода.

По време на почистването телефонът трябва да бъде изключен, а СИМ картата извадена. Ако използвате протектор за дисплея махнете и него, въпреки че и той подлежи на почистване. След като приключите работа се уверете, че смартфонът е сух и го активирайте отново.

Как да постъпим при силно замърсен смартфон?

Ако бутоните на смартфона ви заяждат и не работят добре, това може да се дължи на натрупаната мръсотия. В случай, че не виждате добре какво снимате, то най-възможния вариант е замърсяване на камерата. От вас зависи, дали ще използвате някой от съветите ни по-горе, или ще се обърнете към специализиран сервиз, където ще бъде извършено пълно почистване на мобилното устройство, след като бъде напълно разглобено от техниците.

Професионалното почистване на смартфони е препоръчително, тъй като в сервизите се използват специални препарати и алкохоли, с чиято помощ се постига истински блясък. Освен това разглобяването и сглобяването на телефона ще бъде извършен от техник, който няма да допусне грешка. Не така стоят нещата, ако решите да чистите устройството самостоятелно.

Кой предлага професионално почистване на смартфон?

GSM Service ви предоставя услугата професионално почистване на смартфон или iPhone. Техниците ни ще се постараят да направят телефона ви като нов, за да не чувствате дискомфорт при работата с него, както и да не се притеснявате за полепналите с времето микроби. Заповядайте при нас, за да почистим всички видове смартфони, независимо от модела им.