Често срещани повреди при смартфони Lenovo

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

10/06/2019 at 19:58  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Масовата употреба на смартфони и на таблети в ежедневието ни много помага, само че понякога е неизбежно да се наложи посещение на GSM Service, защото както всяко едно нещо и телефонът има нужда от поддръжка.

Lenovo пък е една от най-разпространените марки, ползвана от наистина голям брой хора. Случаите, в които е необходимо да отидем в сервиза, най-често са няколко основни.

Телефонът не се зарежда

В такава ситуация, ако вече сте изпробвали устройството си Lenovo с няколко различни кабела, батерия и зарядни, но то все пак продължава да не се зарежда, тогава най-вероятно зарядната букса, позната като usb конектор, е за смяна. Хубаво е да посетите сервиз и да ви направят диагностика, защото такъв тип ремонт може да варира като цена в доста широк диапазон. Тя най-често зависи от това дали за смяна е само порта или целият контролен модул.

Има и такива телефони Lenovo, които са по-сложни конструктивно за разглобяване и работата съответно ще оскъпи допълнително ремонта. Предварителната диагностика е наистина препоръчителна, за да сте наясно какъв точно бюджет ще ви е необходим.

Счупен дисплей

Това е една наистина често срещана неизправност. Предварителната диагностика отново е от съществено значение, защото трябва да се установи, коя точно част от вашето Lenovo е повредена при удара. Може да става дума за тъч скрийн, за дисплей или само за стъкло.

Някои сервизи разполагат с модерна техника, така че, ако попаднете на такъв, всеки от изброените компоненти подлежи на смяна. В случай, че щетата се окаже наистина сериозна, тогава се прибягва до подмяната на целия асемблиран комплект. Предварителната оценка би ви помогнала отново да се ориентирате в нужния бюджет.

При толкова много налични модели смартфони Lenovo, всеки един ремонт представлява отделен казус. Невъзможно е всичко да се сложи под общ знаменател. Когато посетите сервиз обаче, със сигурност ще получите конкретна оферта, преди специалистите да прибегнат към действия.

Смяна на задния капак на телефон Lenovo

Това също е доста често срещана повреда при днешните смартфони Lenovo. Голяма част от моделите имат изящни и красиви стъклени задни панели. Те придават един наистина ефектен вид на апарата, само че се случва при падания да се напукат. Напукването понякога е толкова сериозно, че започват да се ронят. Така се нарушава целостта на телефона и в такива случаи определено се налага смяна.

Ако е налице сериозно счупване на заден панел, тогава опцията във вътрешните елементи да попадне мръсотия и влага е голям, а това не е добре за смартфона. Цените тук отново варират в зависимост от модела смартфон Lenovo. При всички положения обаче повредата подлежи на ремонт. Има модели, при които той е по-сложен, което оскъпява цената на услугата, но в добър автосервиз може да бъде извършена.

Кога да посетим сервиз за смартфони?

В случай, че възникне проблем с вашия смартфон, не се колебайте да посетите GSM Service, който предлага оригинални части за всички марки и модели смартфони, включително и Lenovo. Разполагаме и със специалисти, с помощта на които мобилното ви устройство ще работи отново по перфектен начин, както когато сте го купили.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ