Как да предпазим дисплея на смартфона си от счупване?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

03/06/2019 at 16:50  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Предпазване на дисплей на телефон

Модерните смартфони са изработени от здрави материали, за да бъдат предпазени от счупване. Въпреки това няма гаранция, че ако изпуснете мобилното устройство, няма да пострада дисплея или друга важна част. Най-често защитата на дисплей от надраскване или счупване се постига чрез използването на специален калъф и/или протектор за смартфон или iPhone.

Какви протектори за смартфони съществуват?

В началото се използваха пластмасови протектори, с чиято помощ потребителите предпазваха своите телефони и дисплеите им от счупване. В наши дни обаче нещата се промениха и на пазара се появиха по-надеждните протектори от закалено стъкло. Много хора обаче не разбират защо е нужно да се слага това допълнително стъкло върху дисплея на апарата.

Имайте предвид, че допълнителното стъкло (протектор) няма да наруши работата ви със смартфона и усещането е същото, каквото е и при оригиналното стъкло. По-важното е, че оригиналният дисплей ще бъде защитен при изпускане на земята или от надраскване.

Протекторите от закалено стъкло се поставят лесно, за разлика от пластмасовите протектори, където слагането и свалянето е по-трудоемко. Притежателите на смартфони могат да бъдат значително по-спокойни, когато имат стъклен протектор, тъй като първият екран ще бъде съхранен в уникалния си вид. Още повече, че протекторите наистина не са скъпи и могат да се намерят в почти всеки магазин за мобилни технологии и различни видове GSM аксесоари.

Минуси на стъклените протектори

Разбира се, стъклените протектори за смартфони, имат и своите недостатъци. Най-големият им минус е, че са прекалено дебели (от 0,3 до 0,5 мм). В този ред на мисли някои предпочитат да гласуват доверие на старите пластмасови протектори, чиято дебелина е значително по-малка и по този начин не се нарушава външния вид на устройството. Все пак, ако факторът дебелина не ви притеснява, то можете да използвате далеч по-сигурните протектори от закалено стъкло.

Какво да направим, ако дисплеят се счупи?

Смяната на дисплей е прецизна работа, която трябва да се извърши от специалист. Ако се опитате да сложите нов екран сами, може да се сблъскате с неприятности и да развалите някоя друга част. В сервизите често постъпват повредени телефони, заради самоинициативи на ползвателите, които четат инструкции за ремонт на смартфони или смяна на дисплей, но по-късно съжаляват, че са действали сами, а не са потърсили нужната професионална помощ.

Решение на проблема със счупен дисплей

При положение, че дисплеят ви се счупи и имате проблем със смартфона, е препоръчително да посетите нашия GSM Service, в който предлагаме смяна на дисплеи на всички марки и модели смартфони. Използваме само оригинални части за известните марки: Samsung, Xiaomi, Lenovo, Nokia, HTC, Alcatel и други. Работим бързо и гарантираме отличен краен резултат на клиентите.

В обобщение ще напишем, че счупеният дисплей е сериозна пречка пред потребителите на мобилни устройства, което налага спешна намеса и извършването на ремонт. Не ви съветваме да търсите евтини части за телефона ви, тъй като са много рискови. Погрижете се за устройството, като му осигурите оригинален дисплей и необходимата защита посредством пластмасов или стъклен протектор. Надяваме се, че съветите ни са били от полза и желаем успех!

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ