Кога се налага преинсталация на Android на смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

16/05/2019 at 16:36  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Преинсталиране на Андроид

Колебливата работа на смартфона, може да се дължи на софтуера му. Ако устройството се бави, а приложенията не работят правилно, има голяма вероятност да се наложи преинсталиране на операционната система Android. Разбира се, понякога можете да минете и с един обикновен ъпдейт на системата, но за това е най-добре да се произнесе специалист.

Как да преинсталирам Андроид на смартфон?

В интернет има множество ръководства за преинсталация на Android, но честно казано ние не препоръчваме да правите това сами. Имайте предвид, че настройките при различните марки смартфони са специфични, тъй че има голяма вероятност да допуснете грешка, ако се опитате да смените софтуера сами. В крайна сметка тази услуга не е скъпа ви сервизите и си заслужава.

Препоръчваме ви да поверите работата по преинсталация на софтуер на опитен сервиз. В никакъв случай не си правим автореклама, а ви даваме този съвет, понеже много неопитни хора се опитаха да сменят операционната система самосиндикално, като след това положението с устройството им беше усложнено допълнително и ремонта струваше по-скъпо.

Защо е необходима преинсталация на Android?

Операционната система Android се надгражда всяка година. Технологиите се развиват, а това спомага за по-добрата работа с мобилното устройство. Новите версии на Андроид предоставят интересни опции за оптимизация на паметта и полезни функции за телефона. В случай, че искате смартфонът ви да се движи в крак с иновациите, преинсталацията е наложителна.

В интернет присъстват множество приложения, които товарят телефона ви с бъгове и зловреден код. В някои случаи изтриването на тези апликации и чистенето на вируси не помага, като това е още една сериозна причина да преинсталирате операционната система.

На последно място, но не и по важност поставяме фактора фабрични приложения. Често ставаме свидетели на мобилни устройства със записани ненужни програми, които не ви трябват и само бавят работата на телефона. Тук може да вкарате чиста програма и сами да определите какви приложения да запишете, така че да ви вършат полезна работа.

Общо взето има куп причини за преинсталиране на Android и фабричен софтуер. Ако все пак не искате нова операционна система, е желателно да предадете телефона на техник, който да ви отърве от ненужните приложения, грешките, вирусите, троянските коне и проблемите.

Скъпо ли струва преинсталацията на смартфон?

Не, не струва скъпо и в същото време е препоръчителна. Това важи в пълна сила за хората, които изпитват трудности по време на работа с устройството. Най-хубавото е, че тази услуга не изисква кой знае колко време, и ще бъде извършена експресно. В случай, че чакате дълго време, без да преинсталирате смартфона, е възможно да го доведете до критично състояние.

Колкото по-бързо се погрижите за софтуера, толкова по-ниска ще бъде цената. Някои вируси и грешки дошли в следствие на работата на Android могат да причинят вреди на батерията и паметта, а това значи, че ще платите много по-сериозна сума за ремонт в бъдеще време.

Преинсталирайте Android в GSM Service

Забравете за безкрайните ръководства и съвети за преинсталация на Android. Възползвайте се от услугите на GSM Service, защото ние можем и знаем как да върнем живота на смартфона ви. В никакъв случай не се притеснявате за цената, тъй като тя е последната ви грижа в случая.