Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Преинсталиране на Nokia

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

22/11/2018 at 10:47  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Nokia е една от най-известните марки мобилни телефони в цял свят. Всички устройства на едноименния производител предлага високо качество и отлична функционалност. В наши дни има голям интерес към смартфоните на бранда, тъй като те предоставят множество функции и добри решения.

За съжаление, понякога се получават софтуерни грешки, заради липсата на обновяване на софтуера или поради бъг в системата. В такъв случаи се налага преинсталиране на Nokia със съответната операционна система Windows или Android и всички съпровождащи я приложения и апликации. Преинсталацията може да се извърши у дома, но по-добре е да заложите на специален сервиз.

За да преинсталирате Nokia, трябва да използвате заводските програми на бранда. Такива могат да се намерят в официалния сайт на компанията, както и при специалистите по ремонт на мобилни устройства. Обикновено, за да се извърши преинсталация, е необходимо да се възстановят заводските настройки или да се премине към използването на новия софтуер.

Какво се прави при преинсталиране на Nokia?

На първо място се изпробва така нареченият Factory Reset (възстановяване на фабричните настройки). Ако устройството отново не работи, ще се наложи да се изтегли софтуер, с който да се премахнат грешките и да се инсталира нова операционна система Android или Windows, според това с каква ОС е работил телефона, преди да започне да дава кодове за грешки.

Някои модели на Nokia работят по-добре под Windows, отколкото с Android, така че трябва да се види кое е най-доброто решение във вашия случай. В днешни дни от Nokia предлагат и специално разработен софтуер и операционна система за някои от техните устройства.

След като се установи коя операционна система е подходяща за вашия смартфон, се пристъпва към нейната инсталация. При завършване на инсталацията, се правят необходимите настройки, така че всички приложения към системата да работят нормално, без никакви затруднения.

Сами виждате, че това е дълъг процес, който изисква намесата на опитен специалист. Последният е запознат с всички модели смартфони и знае какъв софтуер да инсталира, за да нямате проблеми, телефона да работи бързо и да използвате всички негови функции.

Защо да не правим преинсталиране на Nokia сами?

Много потребители смятат, че могат да се справят с преинсталиране на Nokia сами. Те експериментират със софтуери и операционни системи, които не са подходящи за модела на телефона. От това се появяват отделни проблеми, от сорта на забиване, рестартиране, изписване на кодове за грешки и тем подобни. Това са все основания да се потърси експерт за тази важна и отговорна работа, от която зависи бъдещето на смартфона ви.

Ако все пак не искате да инвестирате средства в професионален ремонт, е добре да се запознаете възможно най-подробно с марката и модела на телефона, както и да проучите с какви програми работи той. Трудната задача е да ги намерите и да ги инсталирате.

GSM Service за преинсталиране на Nokia

Най-добре посетете GSM Service, за да извършим преинсталация на Nokia, с която устройството ще върне нормалната си работа. Вие ще останете доволни от бързото и компетентно обслужване, тъй като ние разполагаме с нужните операционни системи, фабрични програми и приложения, за да приведем телефона в отлично състояние, което ще ви зарадва.