Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Как да постъпим при проблем с Bluetooth на смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

15/02/2019 at 10:13  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Ремонт на Bluetooth

Притежателите на смартфони могат да използват безжичната технология Bluetooth, за да извършват трансфер на файлове между мобилното устройство и компютър, както и да управляват други устройства дистанционно. За съжаление понякога се появяват неочаквани проблеми с безжичната мрежа, които се поправят трудно и изискват много време за настройки и ремонт.

На първо време, трябва да установим какъв е проблемът, с блутут на устройството. В повечето случаи става въпрос за липса на подходящите драйвери, които да направят връзката между телефона и компютъра. Това не бива да ви притеснява, тъй като в официалните сайтове на различните марки мобилни апарати ще откриете необходимите системни добавки.

От друга страна проблемът може да идва и от софтуера, който използвате за прехвърляне на файлове. Убедете се, че той е нагласен по правилния начин, защото има вариант да не сте осъществили правилно връзка между устройствата. Всичко това може да ви звучи объркано, но ако посетите квалифициран сервиз, техниците ще направят толкова важните настройки.

Какви са най-честите проблеми с Bluetooth?

Обикновено при новите смартфони, не би трябвало да имате проблем с Bluetooth, но ако се появи такъв трябва да се вземат незабавни мерки. Имайте предвид, че повредата може да се крие в самия телефон или в операционната система. Много често се случва потребители да се оплакват, че блутут не може да се сводни с друго устройство. В този случай вариантите са два. Единият е, че устройството няма необходимите драйвери, а другият е, че операционната система пречи на връзката. И двата проблема могат да се коригират, но за това се налага намесата на специалист.

В случай, че блутут на телефона въобще не работи, то това е фабричен дефект, който в повечето случаи не подлежи на отстраняване. Мнозина правят грешката да връщат новозакупени смартфони, защото не са успели да си пуснат Bluetooth, но това е грешка. Ако не успеете да прехвърлите файлове или да свържете безжичната мрежа с друго устройство, отидете в специализиран сервиз за вашата марка смартфон, за да ви бъде указана необходимата помощ.

Не препоръчваме на хора без опит да теглят драйвери и да се опитват да направят връзка между компютър и Bluetooth на смартфон. Оставете тази работа на техник, който да намери подходящия софтуер и да осъществи връзката. Това няма да отнеме много време, а и услугата не е скъпа.

Къде да потърсим помощ за Блутут на смартфон?

Ако Bluetooh не работи правилно. Ако не можете да направите настройките на безжичната мрежа. Ако не можете да свържете различните устройства. Елате ви GSM Service, за да ви помогнем. До този момент сме отстранявали десетки, та даже стотици проблеми със свързването чрез блутут, така че ще помогнем и на вас. Всички видове настройки, инсталация на драйвери и тестове на системата се правят на място, така че не е нужно да чакате дълго, за да използвате телефона си.