Как да се справим с проблемния HOME бутон на iPhone?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

27/05/2019 at 16:45  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

IPhone HOME бутон проблем

От т.нар. HOME бутон на iPhone зависят много от функциите, които можете да използвате. За съжаление все по-често чуваме оплаквания от бутона при някои модели смартфони на Apple. В много случаи копчето започва да забива или да не реагира по най-бързия начин при натискане. Общо взето при затруднения с HOME бутона ползвателите чувстват голям дискомфорт, така че ще се опитаме да дадем няколко полезни съвета за това как да се справите с проблема.

Почистване на HOME бутона на iPhone

За забиването на този важен бутон може да допринася натрупалата се мръсотия. В този ред на мисли най-добрият изход от ситуацията е почистването. Препоръчително е то да се извърши в специализиран сервиз, но ако не разполагате с време и средства, може да се опитате да свършите тази работа сами. При почистването не бива да се използва спирт, защото така ще съсипете устройството.

Съветваме ви да използвате дестилирана вода, с която да почистите пространството около бутона. Натиснете леко копчето и изчакайте десет минути, за да видите, дали ще продължи да забива, и дали ще проработи нормално.

Пренастройка на HOME бутон

Тук вече ще се наложи професионална намеса, тъй като HOME бутонът, може да е износен или захабен с времето. По този начин може да има разместване на портове и компоненти. Тук е нужно правилно наместване от специалист, който да направи пренастройка на бутона и да го върне на мястото му. Това няма да ви струва скъпо, така че посетете специализиран сервиз.

Активация на виртуален HOME бутон

При положение, че повредата на началния бутон е сериозна, а вие искате да използвате устройството на мига, то можете да активирате виртуален HOME бутон, след като влезете във вашите настройки и натиснете „General“. От секцията „Accessibility“ селектирайте опцията „Assistive touch“ и я включете. По този начин ще се появи нов HOME бутон на екрана ви.

Как да постъпим, ако тези съвети не подействат?

Тук няма място за колебание, защото този бутон ви трябва. Не му мислете дълго, а занесете мобилното устройство на ремонт в добър сервиз, който разполага с нужните части за iPhone. Там ще ви предложат калибриране на бутона, пренастройка, почистване и всички други услуги, с чиято помощ бутонът ще проработи отново. Това вероятно е и най-мъдрия съвет, който можем да ви дадем, понеже е в пъти по-добре да избягвате самоинициативните ремонти на айфона си.

Къде ще получим помощ?

Професионалните техници на GSM Service са в състояние да поправят HOME бутона на iPhone, и да се погрижат за неговата правилна работа. Това е така, защото ние имаме опит с всички мобилни устройства на Apple и можем да гарантираме успешната ни работа. Постигаме добри резултати благодарение на екипа ни от специалисти, качествената ни апаратура, богатия набор от инструменти и оригиналните части, които предлагаме на нашите клиенти.

Ако имате проблем с HOME бутона на вашия iPhone или с друг компонент, не се колебайте да ни посетите. За конкретни въпроси използвайте формата за контакт в сайта ни. Желаем ви безоблачна работа с любимия ви айфон и успех във всяко едно начинание!