Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Какви проблеми създава операционната система Android и как се решават?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

08/02/2019 at 10:06  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Диагностика на Android

По-голямата част от съвременните смартфони работят с операционната система Android, която позволява на потребителите да управляват устройствата си, да записват различни приложения и да оперират с телефоните си. За съжаление невинаги операционната система работи изправно и налага отстраняване на бъгове, обновяване на приложенията, чистене на вируси и така нататък.

В следващите редове ще разгледаме няколко основни потребителски въпроси свързани с Андроид и неговата работа. Разбира се, ще се опитаме да дадем конкретни съвети за решение на проблемите, но ако ситуацията налага намеса на специалист, то по-добре не се опитвайте сами да се справите, защото такъв вид поведение често води до допълнителни затруднения.

Защо не мога да направя трансфер на файлове от смартфон към компютър?

Трансферът на файлове между телефон и компютър се осъществява посредством специално пригоден софтуер, който работи с операционната система Android. На първо време трябва да откриете и инсталирате такова приложение, за да извършите нужната операция. Ако и тогава трансферът не може да се осъществи, е желателно да се обърнете към професионалист.

Освен софтуер за прехвърляне на файлове можете да използвате Bluetooth на телефона си. За целта трябва да инсталирате драйвери на вашия компютър, които са за точно определения модел телефон. Има и универсални варианти работещи с няколко модела мобилни устройства.

В случай, че не можете да настроите смартфона за трансфер на файлове, трябва да посетите професионален сервиз, където ще качат нужния софтуер и ще ви обяснят как да използвате Bluetooth. Ако последният не работи, ще се направи диагностика и ремонт на устройството.

Каква е причината да не мога да записвам нови приложения?

По всяка вероятност нямате свободна памет, за да записвате нови апликации. Това се наблюдава при много потребители, които скоро са се сдобили с умен телефон. Има обаче вероятност за съществуване на грешка в операционната система Android, която да не позволява изтеглянето на файлове. Възможно е системата да е нагласена, така че да не приема записването на приложения.

В този ред на мисли е добре да се обърнете към техник, който да провери колко свободна памет имате и защо Android отхвърля новите файлове. Той ще направи съответните настройки, а ако е необходимо може да смени и цялата операционна система. По този начин проблемите с качването на приложения ще изчезнат и вие ще можете да използвате спокойно телефона си.

Какво да направя, когато приложенията се зареждат бавно?

Тук от особено голямо значение е да се открие причината за бавното зареждане. Тя може да бъде в самия Android, но може да се дължи на вирус или системни характеристики на смартфона. В този ред на мисли възможните причини са много, така че най-добре се обърнете към сервиз, където ще се погрижат за по-добрата работа на софтуера. В някои случаи се правят ъпдейти на системата, а в други може да се наложи качване на друга версия Android или почистване на зловреден код.

Къде да потърся помощ при проблем с Android?

При положение, че не можете да се справите сами с бъговете в Android, може да се обърнете към нашия GSM Service, където ще установим причината за проблема и ще се погрижим той да бъде разрешен своевременно. За целта правим подробна диагностика на устройството и наблюдаваме внимателно всички процеси. След като приключим с проверката ще ви съобщи на какво се дължат затрудненията, за да прецените, дали желаете да преминем към ремонт, или ще вземете друго решение.