Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Как да разберем, че батерията на смартфона е сдала багажа?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

22/01/2019 at 09:43  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяна на батерия на телефон

В наши дни смартфоните са масово използвани от хората, които ги използват не само за водене на разговори, но и за забавления. Тези умни телефони имат връзка с интернет, правят хубави снимки и клипове. В този ред на мисли батериите им са подложени на постоянно натоварване, което води то тяхното разреждане и износване след изминаването на определено време. Мнозина си задават въпроса „защо батерията ми пада толкова често?“, а ние ще се опитаме да отговорим по-долу.

Какво можем да очакваме от батерия на нов смартфон?

Ясно е, че няма вечни батерии, но това не значи, че те трябва да се скапят буквално месеци, след като сте закупили мобилните устройства. Една батерия си отива, след като налице има дългогодишна работа със смартфона, която се изразява в комуникация, чат, снимане, игри и други подобни. При използване на устройството само за разговори, батерията ще издържи по-дълго.

Ако не натоварвате прекалено много батерията на новия смартфон, то тя трябва да издържа дълго време. В зависимост от модела нормалното време за спад на заряда е на 2 -3 дни, а може и повече. Има обаче оплаквания за по-бързо разреждане на батерията, които трябва да се проверят в гаранционния сервиз, тъй като не е нормално още от самото начало да имате подобни грижи.

Какви са признаците, че батерията си отива?

С времето батерията на смартфона Ви си отива безвъзвратно. Качествата ѝ стават все по-скромни и това се усеща. Най-лесно можете да разберете това, когато използвате Bluetooth, GPS и различните приложения, които харчат повече заряд. Новата батерия би издържала по-дълго на тези обстоятелства, но след години ще се наложи да носите зарядното със себе си навсякъде.

Да, няма как да сте сигурни на какво „дередже“ е батерията, преди да постите сервиз, в който да я подложат на тестове. Нищо чудно в един момент телефонът да загасне, и да нямате възможност да го стартирате отново. Има случаи, в които дори зарядните устройства не могат да ви помогнат.

Другият начин да разберете, че батерията на смартфона е сдала багажа, е като инсталирате специалните апликации, които следят нейния работен цикъл. Ако не знаете къде да ги намерите, е добре да направите консултация с техник, който да ги изтегли и инсталира на устройството ви.

Един от най-ясните признаци за умираща батерия е, когато тя започне да загрява. Тази топлина е трудно доловима, но ако задържите ръката на корпуса за по-дълго време, ще я усетите. Усетите ли подобно нещо, не бива да чакате дълго, а да потърсите нова оригинална батерия за смартфона.

В кой момент да сменим батерията на смартфона?

Постоянната нужда от заряд е основният симптом, че батерията трябва да се смени. По-горе посочихме и други начини да разберете, че е батерията Ви е сдала багажа. В такъв момент се обърнете към нашия професионален GSM Service, който ще предложи оригинална батерия за вашата марка и модел телефон. След като я поставим ще направим нужните тестове, така че да се уверим в качеството на стоката. Разбира се, ще дадем гаранция за закупения от Вас продукт.