Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Ремонт на дисплей, стъкло или тъчскрийн – каква е разликата?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

18/02/2019 at 10:43  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяна тъчскрийн

В много случаи потребителите не правят голяма разлика между дисплей, стъкло или тъчскрийн на смартфон. Те знаят, че имат някакъв проблем с екрана, но не са сигурни какво точно трябва да се смени. В този ред на мисли, ще ви дадем кратка, но полезна информация относно различните понятия и ще споменем какво се крие зад тях. Хубаво е да правите разлика между тези компоненти, за да имате по-добре преценка кой от тях се нуждае от ремонт. Нека не губим повече ценно време, а да преминем по същество.

Дисплей на смартфон

Дисплеят на вашия смартфон или iPhone играе ролята на основен екран или монитор. Неговата задача е да ви показва текст, графични изображения и видео клипове. Ремонтът на дисплей на смартфон държи най-висока цена спрямо останалите два компонента – стъкло и тъчскрийн. Подмяната на дисплея е различна при различните видове мобилни устройства. От голяма важност е да се използват оригинални дисплеи, тъй като репликите и имитациите не предлагат необходимото качество.

Стъкло на смартфон

Стъклото на смартфона излиза на преден план. Това е външната част на екрана, която забелязвате и докосвате. За съжаление понякога стъклото на смартфона подлежи на счупване, намокряне, надраскване и деформация, което налага неговата смяна. За щастие подмяната на стъкло на мобилния апарат не излиза скъпо, и ви предоставя възможност да го използвате дълги години. Естествено, стъклото подлежи на най-честите външни влияния и трябва да се съхранява добре.

Тъчскрийн на смартфон

Сензорният панел на смартфона е познат още под името тъчскрийн. Той реагира на допир с пръста, като по този начин ви се позволява да оперирате с мобилното устройство. Рядко ставаме свидетели на дефекти в тъчскрийна, но те са възможни. В този ред на мисли, трябва да потърсите специалист, който да установи повредата, и да извърши съответния ремонт. Последният не е кой знае колко скъп, но пък ако не бъде направен, няма как да работите с вашия мобилен телефон.

При някои смартфони горе посочените три компонента са обединени, което налага цялостната им подмяна. За да се фиксира повредата, е нужно да се консултирате с компетентен техник. Лоша идея е да четете инструкциите за монтаж и демонтаж на упоменатите елементи, понеже има голяма вероятност да допуснете грешка. Ето защо ви съветваме да се възползвате от услугите на професионалист. Само по този начин ще получите качествен завършек на ремонта на телефона ви.

Как да разберем къде се крие повредата?

Препоръчваме ви да посетите нашия GSM Service, защото имаме дълъг опит в смяната на дисплеи и стъкла, както и на ремонт на тъчскрийнове. Уверени сме, че можем да свършим работа, заради дългогодишната ни практика по ремонти на всякакви марки и модели мобилни устройства. За годините, през които сме на пазара, ремонтирахме смартфони на най-известните брандове: Nokia, Samsung, Xiaomi, Lenovo, HTC, Sony, Apple и други. До момента няма недоволни от нашите услуги, така че спокойно можете да ни гласувате доверие, а ние ще го оправдаем на 100%. Чувствайте се добре дошли при нас, а за повече въпроси можете да използвате контактната форма в сайта ни.