Как се прави ремонт на камера на iPhone?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

13/06/2019 at 20:01  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Един от най-ценните и сполучливи компоненти при iPhone на Apple е камерата. Производителят се е погрижил да защити задната камера с предпазно стъкло, което спира праха и мръсотията. И въпреки тази защита, има потребителския оплаквания, че задната камера не работи правилно. В такъв случай трябва да се намери причината, която е довела до неприятната за всеки повреда.

Повреди обаче не липсват и при предната камера. Последната е свързана с различни бутони, като те могат да откажат да работят, когато има повреда. Така поставени нещата, ремонтът става по-сложен, но в никакъв случай невъзможен, ако се извършва от добри специалисти. Но нека видим какви биха могли да бъдат причините, заради които камерата на телефона спира да работи.

Чести причини за проблем с камера на iPhone

Най-често изпускането и намокрянето на айфона, водят до проблем с камерата. Без значение, че при повечето модели има защита, един сериозен физически сблъсък на устройството със земята, може да доведе до счупване. По подобен начин стои въпроса и със солидното намокряне. Но, не си мислете, че това са единствените причини, които водят до аварии в работата на камерите.

В някои ситуации софтуерът не комуникира правилно с камерата. След като включите приложението за работа с камерата и не видите нищо на дисплея, то това е сигнал за авария. Тук има вариант да рестартирате телефона и той да се върне към нормалната си работа. Ако това не се случи, тогава е добре да отидете при специалист, който да провери за софтуерни грешки.

Симптомите свързани с погрешно фокусиране, неработещ Zoom или влошено качество на снимките и клиповете, трябва да бъдат проверени в сервиз. Рядко те се дължат на фабричен дефект и много често на влошена поддръжка на телефона, замърсяване на бутони, софтуер и др.

Какво включва ремонта на камерите?

Първо трябва да се извърши диагностика, за да се намери причината за повредата. В сервизите може да се извърши демонтаж на стара камера и монтаж на нова. Това обаче нещата зависят от модела на айфона. За да се демонтира камера и да се сложи нова, се използват специални инструменти. Ето защо няма как да извършите този ремонт сами, и без помощ на добър техник.

Премахването на дефектна камера, монтирането на нова оригинална камера и сглобяването на айфона са все специфични действия. Всички те обуславят ремонтът на камера на iPhone, който ще върне любимия Ви смартфон в добро състояние. С инвестицията в нова камера си връщате блясъка на фотографиите, качеството на видеото и безпроблемната работа с компонента.

Много потребители правят грешката да изхвърлят на боклука мобилното устройство, когато забележат, че камерата му се е “скапала“. Това е грешен подход, защото невинаги подмяната на камера струва много пари. Това е достатъчна причина да посетите оторизиран сервиз.

Ние от GSM Service Ви предлагаме да се възползвате от професионалните ни услуги по ремонт на камера на iPhone. Имаме достатъчно опит, за да се справим с всяка ситуация, така че не се колебайте да ни се обадите. Ние ще върнем живота на предната или задната камера на телефона Ви, за да му се радвате още дълги години и да правите още по-вълнуващи и интересни снимки.