Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Какви биват видовете резервни части за смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

14/03/2019 at 11:06  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Резервни части за телефон

Ако сте посещавали няколко различни сервиза за мобилни телефони, то няма как да не сте забелязали, че за един и същ ремонт цените са различни. Това се дължи на видовете части, защото едни използват по-евтини и некачествени части, а други залагат на оригиналните компоненти. В следващите редове ще разгледаме какви биват резервните части за смартфони и защо трябва да се насочите към висококачествените предложения на българския пазар.

Какво представляват OEM частите за смартфон?

Широко разпространените OEM (original equipment manufacturer) части са изработени от лицензирани производители на оригинални компоненти. Те са масово използвани от сервизите за мобилни устройства, тъй като предоставят добро качество и достъпна цена. Рядко могат да се забележат дефекти при OEM частите, но и дори да съществуват, то при ремонта на вашия смартфон, се извършват тестове, които установяват производителността на компонентите.

Части за смартфон – сервизен оригинал

Оригиналните сервизни части за смартфони, са достъпни само в официалните магазини и сервизи към дадената марка. За разлика от другите видове части, те се продават на по-висока цена и гарантират 100% качество. Другият вариант да се сдобиете с такъв части от типа сервизен оригинал, е да ги свалите от друг здрав смартфон, и да ги използвате за вашите нужди.

За съжаление не всички марки смартфони имат официални сервизи в България, така че не можем да получим оригинални части директно от производителя. Така например, айфонът на Епъл няма официално представителство, където да закупите сервизен оригинал части за устройството си.

Висококачествени копия на резервни части

Тези резервни части за смартфон идват най-вече от далечен Китай. Те нямат лиценз за дадената марка мобилен телефон, което понякога води до по-лошо качество. Тук трябва да отбележим, че някои висококачествени копия могат да бъдат използвани от потребителите. В случаите, когато от частта не зависи функционалността на устройството, то можете да купите евтино копие. Немалко потребители търсят копия на задни капаци на смартфони, стъкла, бутони и тем подобни.

Ако обаче се нуждаете от смяна на дисплей на айфон, не е разумно да се насочвате към тези копия, защото това ще се отрази негативно на работата на мобилния апарат на Apple.

Нискокачествени копия на резервни части

Стойте настрана от този вид китайски резервни части, колкото и евтини да са те. В много от случаите те няма да паснат на мобилното ви устройство, и ще създадат допълнителни проблеми. Припомнете си поговорката, че „всичко евтино излиза по-скъпо“, защото тя важи в пълна сила за нискокачествените копия на части, които за съжаление са затрупали пазара в България. Най-добрият вариант за вас, е да заложите на сервизните оригинали или на OEM резервните части.

Къде ще откриете оригинални резервни части за смартфон?

Ние от GSM Service предлагаме оригинални части за вашия смартфон. Всички резервни части са с доказан произход и при нас няма да попаднете на висококачествени или нискокачествени копия. Предпочитаме да работим с оригинали, защото само по този начин можем да сме сигурни, че ще извършим качествен ремонт на мобилното ви устройство. Чувствайте се добре дошли да дойдете в сервиза ни, за да върнем доброто състояние на телефона ви, и да го приведем в изправност.