Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Samsung Galaxy S4 – малките слабости на големият смартфон и нуждата от ремонт

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

29/03/2018 at 10:04  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Samsung Galaxy S4 ремонт

Samsung Galaxy S 4 умело комбинира луксозна визия с впечатляващи хардуерни предимства, обновена и усъвършенствана версия на TouchWiz интерфейса- прекрасни и приятни за окото цветове, Multi-window функция и цели 20 бутона за настройки в лентата на падащото меню. Към тези предимства са добавени и иновативните сензори за жестово управление, които в Galaxy S4 са “ украсени “ със страхотни нови опции: набиране на абонат, чиито данни са върху екрана, само чрез повдигане на смартфона ( Motion функция чрез Direct Call ), запазване активността на екрана с поглед ( Smart Stay), скролване с придвижване на погледа (Smart Scroll), управление без докосване, само със задържане на пръст над екрана (Air View ) и контрол с движения на ръката (Air Gesture).

Адаптирането на Super AMOLED екрана и параметрите на звука ( Smart Sound и Adapt Sound) също са сред функциите на Galaxy S 4 и с тях компанията се стреми да осигури максимално приятно изживяване на потребителите. Смартфонът определено заслужава почетното място сред Samsung устройствата на 2013 г. и неслучайно компанията пусна още три негови версии.

Какво би смутило функционалността на Samsung Galaxy S4

Даването предимство на софтуерната структура далеч не означава, че смущенията в нея са невъзможни, или че повредите в хардуера ще се срещат често. Всъщност, необходимост от Samsung Galaxy S4 ремонт възниква предимно заради дефекти в хардуерната област, но те обикновено са последствие от невнимателно използване на смартфона, а не недостатък на модела.

 • Изпускане/ удар

Моделът на Galaxy S e с тънък и по- лек от предшествениците си корпус от  поликарбонатна сплав с лек релеф, която определено е склонна към драскотини, а вероятно и при счупване след силен удар, а страничната рамка, имитираща метал, също е от качествена пластмаса и не предпазва добре сензорният дисплей при падане. 5-инчовият Super AMOLED екран е предпазен с Corning Gorilla Glass 3, чието лесно надраскване и чупливост са доказани от множество експерименти.

Както при повечето смартфони, именно тези външни зони са най- уязвими и са най-честата причина за Samsung Galaxy S4 ремонтСчупването би могло да засегне освен всички детайли от екрана и хардуерният Home бутон ( чрез който се активират Task Manager и S -Voice ), както и  капацитивните бутони от двете му страни, защитното стъкло на камерата и самата камера, LED светкавицата и електронните модули в дънната платка, въпреки че нейният основен враг е влагата и намокрянето.

Добрата новина: GSM Service Bg има огромна практика в поддръжката на този модел и извършват отличен Samsung Galaxy S4 ремонтнезависимо от сложността на ситуацията

 • Блокиралият сензорен екран ( touch screen ) подменяме модулно с дисплейната матрица, а смяната на надраскано / счупено/ спукано външно стъкло е нелека, но възможна поправка, в която специалистите ни имат опит от години.
 • Капацитивните бутони дават симптоми чрез забавяне и блокиране на функциите, а надраскванията върху физическият Home бутон също за сигнал за необходимост от скорошна подмяна
 • 13 MP задна и предната селфи камера предлагат букет от страхотни опции при заснемане, чието качество може да се повлияе от удар или изпускане Професионалният Samsung Galaxy S4 ремонт не може да приключи без обстоен преглед на камерите и необходимата подмяна на предпазното стъкло или на целият блок
 • Намокряне

Samsung Galaxy S 4 не притежава сертификат за водоустойчивост. Леките пръски вода не биха му навредили, но попадането във ваната, душ кабината или воден басейн може да се отразят върху доста от компонентите на смартфона- сензорен дисплей, портове за зареждане, високоговорители, микрофони ( овлажняване на контактите ), Home бутон, батерия и дънна платка.

Добрата новина: GSM Service Sofia гарантира за отстраняване на последиците от намокряне и съветва при обилно проникване на вода устройството да се изключи, да се премахнат всички компоненти, които е възможно, и в никакъв случай то да не се правят опити за топлинно изсушаване ( сешоар, печка и др. ). Най -доброто решение е транспортирането на смартфона до офиса на GSM- Service.bg, където евентуално екипът ще извърши подходящ  Samsung Galaxy S4 ремонтСъветът се отнася за мобилни устройства от всички модели и марки. Не забравяйте, че проникването на течности е основната причина за корозиране на дънната платка!

 • Софтуерен проблем

Екипът на GSM-Service.bg предлага пълен пакет услуги за софтуерна поддръжка и разрешава най- често  срещаните проблеми в смартфоните с операционна система Android. Основните оплаквания за Galaxy S4 (Android 4.2.2 Jelly Bean/Android 5.0.1 Lollipop) са именно софтуерни: неочаквано рестартиране, забавена работа,        както и “ забиване “ след софтуерна актуализация. Разпространеният в България модел е с четириядрен Qualcomm Snapdragon 600 процесор, така че ако притежавате закупен оттук смартфон, помнете, че забавеното действие понякога може да се дължи на прекалено голям обем за устройството инсталирани приложения. Специалистите ни ще помогнат с:

–  Преинсталиране ( актуализиране ) на софтуер

 • Преинсталиране/ обновяване на операционна система до най- новата й версия
 • Възстановяване на изтрити файлове и данни след неправилно фабрично рестартиране ( Restore без Back Up )
 • Фабрично рестартиране
 • Промяна на езикови настройки в менюто
 • Разкодиране

Симптомите за необходим Samsung Galaxy S4 ремонт не бива да ви притесняват, а просто да се насочите към подходящият сервиз за мобилни устройства, без да отлагате излишно!

Свържете се с нас