Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Какво да правим, ако се счупи или пукне стъклото на смартфон HTC?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

19/03/2019 at 11:07  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Почти всеки в днешни дни разполага със смартфон и го ползва непрестанно. Затова когато настъпи каквато и да било повреда по него, това е много неприятно за притежателя. Ако говорим за счупено стъкло, не трябва да продължавате да използвате устройството в това състояние. Може да възникнат много по-сериозни повреди по него като последствие, а освен това може да нараните и ръката си, докато работите със смартфона.

Често потребителите, които са решили да си вземат смартфон, се ориентират към марката HTC.

Смартфони HTC

Компанията HTC е известна с факта, че предлага смартфони c доста привлекателен дизайн. По-голямата част от тях са с наистина атрактивна визия. Също така разполагат c голям брой опции, например това, че обикновено са водоустойчиви, a техните екрани са по-големи от традиционното. Това позволява да се разглеждат едновременно по няколко приложения. Има възможност за бързо и безжично зареждане. Част от дисплеите са с много тънка рамка, а това прави моделите наистина красиви. Освен това по-голямата част от тях работят особено бързо.

Как да предпазите стъклото на HTC от счупване?

Все още на пазара няма такава марка мобилни устройства, която да е проектирала сензорен екран, гарантиращ пълна защита от спукване и счупване. Производителят HTC например е любим за милиони потребители по целия свят, но и той не осигурява това. Счупено, спукано или надраскано предно стъкло на смартфона може да изглежда на пръв поглед като безобидна козметична повреда, но всъщност може да се стигне дори до това, че счупените парчета да повредят сензорният екран. Могат също да пробият дисплейна матрица, така че е наложително при такъв проблем бързо да се обърнете към професионалисти.

Как се ремонтира счупеното стъкло на смартфон HTC?

Според особеностите на модела, поправка може да се извърши по различен начин: с изолирана смяна на стъклото на HTC смартфона, поставяне на предно стъкло и на нов сензорен панел или тач скрийн или пък модулна подмяна на цялата дисплейна матрица.

Правилният подход при смяна на смартфон HTC се определя единствено от неговата конструкция. Всяко подобно устройство може да се отличи с характерна структура и начина за поставянето на новото стъкло може да бъде определен с точност само от специалист в тази сфера. Процедурата задължително трябва да бъде извършена в стерилна работна среда, защото всъщност е доста трудна и специфична.

При повечето такива телефони предното счупено стъкло може да бъде подменено самостоятелно. По този начин фабричната дисплейна матрица може да бъде съхранена. Процедурата около смяната на стъкло на подобно устройство се отличава с някои характерни особености и с различна степен по отношение на трудността, което определя и съответната цена за услугата.

Защо да се обърнем към GSM Service при нужда от смяна на спукано или счупено стъкло?

Брандът GSM Service работи единствено с оригинални части за всички различни марки смартфони и конкретно за HTC. Сервизът е в състояние да извърши смяна или ремонт на счупено или пуканото стъкло GSM Service е професионален сервиз, който се занимава с поправка на мобилни устройства. Той е специализиран във всевъзможни видове ремонт на дисплей. Разполага с екип професионалисти, извършващи висококачествена поправка на дисплей.