Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Защо смартфонът ми се бави и забива?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

15/01/2019 at 09:28  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Забиване на телефон

Живеем във времена, които предразполагат към това хората да притежават смартфони. Те вече не се задоволяват със стандартните разговори и искат да имат достъп до интернет, за да споделят във Фейсбук, да чатят във Вайбър и да запечатват интересни снимки или видео клипчета. Не мислете обаче, че умните телефони не се развалят. Да, те могат да имат изкуствен интелект, но подлежат на повреди, които изискват специално внимание отстрана на квалифициран техник.

И, дори да притежавате най-модерния смартфон, отново могат да се появят проблеми. Ето защо при първите симптоми, трябва да се реагира адекватно, за да се спаси устройството. Много млади хора се опитват сами да ремонтират телефоните си, като това невинаги е добра идея. Липсата на подходящите инструменти, оригинален софтуер и умения, са все рискови фактори за потребителя.

Какви са причините смартфонът да се бави?

Главната причина вашето мобилно устройство да работи по-бавно, се свързва с операционната система, която използвате. На първо място тя трябва да бъде съобразена с техническите характеристики на смартфона, а след това да се поддържа в здравословно състояние. Липсата на ъпдейти, наличието на вируси и неизчистената кеш памет, са все възможни причини за забавяне.

Погледнато реално, не всеки потребител, е длъжен да разбира от тези неща. За тях си има квалифицирани сервизи, които предоставят услугите – профилактика на смартфон и поддръжка на софтуер. Разбира се, бавното мобилно устройство, може да се нуждае от ремонт на определени компоненти, от сорта на водеща платка, процесор, памет или друга част, която не работи добре.

Намирането на причините за бавене и забиване на телефона се извършват от техници и в професионално ателие оборудвано с всичко необходимо. Хубаво е, че собствениците на смартфони са любознателни и четат съвети по интернет, но те невинаги дават точните сведения, което води до объркване и в някои случаи проблемът с умния телефон се задълбочава.

Какво включва откриването на бъгове в смартфона?

Софтуерът и хардуерът на смартфона подлежат на диагностика. Последната се извършва посредством анализиращи инструменти, с чиято помощ се откриват причините за неправилната работа на устройството. В зависимост от ситуацията тази диагностика може да продължи от 15 минути до няколко часа. Взима се предвид марката, модела и годината на производство на телефона. След като бъде намерена повредата се преминава към дадените ремонтни дейности.

В не един или два случая телефоните се нуждаят от смяна или ъпдейт на софтуер, защото старата операционна система е зациклила и създава проблеми. Мнозина си мислят, че могат и сами да сменят версията на Android или IOS, но след като направят проба виждат, че нещата не са толкова лесни. Това е така, защото трябва да се намери най-подходящия софтуер за мобилния ви апарат.

Къде да намерим помощ при бавен и забиващ смартфон?

Отговорът ни е прости и кратък. Елате в GSM Service, ако искате да получите перфектно обслужване. Сервизът предлага пълен набор от резервни части, възможност за смяна на софтуер, висококачествена диагностика, поддръжка на смартфони и не на последно място специално внимание към всички известни марки мобилни устройства. Очакваме да се свържете с нас.