Смяна или ремонт на стъкло на смартфон Xiaomi

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

22/03/2019 at 11:12  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смартфоните Xiaomi придобиват все по-голяма популярност напоследък. Предлагат се на относително ниска цена и са предпочитани от голяма част от потребителите.

Как се чупи стъклото на Xiaomi?

Неволното изпускане на какъвто и да било смартфон на земята или по-грубото му притискане е много вероятно да е съпроводено и с нарушаване на целостта на съответното мобилно устройство. Повредата може да е както при панела, така и да е свързана със стъклото на дисплея. Според това каква точно е силата на удара, може някои компоненти да се разместят или повредят. Това може де е както видимо, така и някъде вътре, в сърцевината на устройството.

Обикновено се случва така, че пострадала се оказва лицевата част на смартфона, защото именно тя е най-чувствителна при натиск или при изпускане. В част от ситуациите е възможно да се наложи единствено подмяна на счупено стъкло или пък смяна на тъчскрийн. Има и други случаи, когато е наложително да бъде заменен цялостно дисплейния панел. Освен смяната на тъчскрийна или дисплея, възможно е и да се наложи смяна и на някакъв друг компонент. Това е възможно, защото при по-силен удар някои части вътре в устройството се разместват. Възможно е на пръв поглед да не бъдат видими, само че не е изключено да създават проблеми в последствие.

Защита на екрана

Даже и най-популярните марки мобилни устройства като Xiaomi не са проектирали до момента сензорен екран, който да разполага със стопроцентова защита от счупвания и инциденти. Счупеното, спукано или надраскано предно стъкло може да изглежда като безобидна козметична повреда, само че всъщност счупените парчета биха могли в последствие да увредят сензорният екран или дори да пробият матрицата на дисплея. Това е причина да изискват намеса спешно. Според конкретните особености на модела поправката може да бъде извършвана по различен начин. Точното диагностициране на проблема е от особено значение.

Смяна на стъклото

Правилната смяна на стъклото на смартфон Xiaomi е продиктувана само от неговата конструкция. Всяко различно устройство се отличава със своя характерна структура и заради това начинът, по който ще се постави ново стъкло може да бъде определен с конкретна точност само от специалист в професионален сервиз за телефони. Самата процедура обезателно трябва да бъде извършена в стерилна работна среда.

Въпреки наличните протектори с усъвършенствана консистенция, възможно е винаги да се стигне до неволно изпускане на устройството или пък до непремерен натиск, а такива може да засегнат структурата на така важното стъкло. Счупеното стъкло може си остане вторична изолирана повреда, само че в по-голяма част от случаите е препоръчително пълно подменяне на стъклото. Надраскването на екрана може също да е предупредителен сигнал, защото би могло да причини редица доста сериозни увреждания на Вашето устройство.

Защо да изберем GSM Service при нужда от смяна на счупено или спукано стъкло?

GSM Service е професионален сервиз за ремонт на мобилни устройства, в това число и смартфони. Предлагат се оригинални части за всякакви марки смартфони, както и за Xiaomi. Сервизът е в състояние да извърши ремонт или смяна на счупено или пък на пуканото стъкло заради чудесния екип от професионалисти. Извършваме ремонтите на изключително изгодна цена.