Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на дисплей на iPhone 7 – рутинна процедура за професионалистите

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

05/10/2017 at 14:41  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

iphone 7 смяна на дисплей
Колкото и скъпи в емоционален и финансов аспект да са смартфоните на Apple, техните горди собственици са не по-малко небрежни по отношение на боравене, носене и съхранение на телефона. Услугата iPhone 7 смяна на дисплей е сред най-търсените в нашия сервиз, въпреки че моделът е все още нов и се използва от скоро.

Тук ще разгледаме някои детайли относно ремонтирането на дисплея на устройствата на Apple с цел да поясним защо поправката не може да се извърши на символична цена. С това се надяваме също да влеем малко здрав разум у ползвателите на тази марка смартфони и да ги направим по-отговорни към скъпия (във всеки смисъл на думата) телефон.

Кое определя цената на ремонта?

При смяна на дисплей на iphone 6s няма как да обявим фиксирана цена, като това се отнася и за останалите модели на марката. Цената на ремонта зависи от това дали е необходимо да се подмени само стъклото плюс Touch Screen или е нужна подмяна на целия дисплей. За да ви помогнем да се подготвите финансово и емоционално за предстоящата поправка, ще поясним кои са индикациите за дълбочината на проблема.

  • Когато дисплеят е супен или пукнат, но изображението е без черти, точки и други дефекти с безпроблемно функциониране на тъча по целия екран, то следва да се подмени само стъклото, което трябва много да ви радва.
  • В случай, че Touch Screen-a на телефона не работи (частично или изобщо), екранът е изцяло черен или върху него се появяват тъмни или цветни петна, то диагнозата е сериозна – налага се подмяна на целия модул, т.е. дисплей, Touch Screen и стъкло.

Защо подмяната на дисплеите на различните модели iPhone е по-скъпа във всички сервизи?

Не случайно цената на дисплей за iphone 5s или пък смяна на дисплей на iphone 6 е по-висока във всички реномирани сервизи. iPhone е несъмнено най-сложният за ремонтиране апарат със своите многобройни съставни компоненти (над 100 при всички версии на марката), но това не е основният проблем за нас. Апаратите имат три или четири тънки и не особено еластични лентови кабела, преминаващи около целия борд, които при небрежно боравене се прекъсват и повреждат изключително лесно.

Сериозно предизвикателство при смяна на дисплей на iphone 7 е боравенето с антенните кабели, които много лесно се отлепят от конекторите и стават практически неизползваеми. Екраните на устройствата с марка Apple са всъщност кошмарът на всеки професионален техник, тъй като са оборудвани с две отделни букси за дисплей и Touch screen, а и като цяло са с твърде сложна конструкция.

Допълнителният лентов кабел, захранващ сензорите за близост и осветление, предната камера и слушалката усложнява в пъти процедурата, тъй като е много тънък и свързан чрез много слаба спойка, което може да доведе до излизане от строя на камерата или сензора при само едно грешно движение. Не случайно след поправката подлагаме на тест именно камерите, сензорите и изобщо уверяваме се в пълната функционалност на устройството.

Защо да поверите любимия си iPhone на нас?

Ако само допреди около 10 години беше възможно потребителят сам да подмени екрана на своя мобилен телефон, то съвременните умни устройства не подлежат на аматьорска поправка. Процедурата смяна на дисплей на iphone 6 е на максимално достъпна цена спрямо сложност на операцията и цена на резервните части в нашия сервиз и повярвайте ни – изпълняваме я ежедневно, като за целта:

  • Използваме единствено оригинални стъкла с обозначението на Apple;
  • Работим с различни професионални машини за разлепяне и залепяне;
  • Използваме ОСА-лепенка, поставена под вакуум и в барокамера в последствие;
  • Подменяме изцяло рамката на дисплея, използвайки високотемпературно лепило и специално приспособление;
  • Провеждаме задължителни тестове за функционалност на всички компоненти на апарата;
  • Даваме гаранция за качеството на всеки извършен ремонт.

Доверявайки се на нашия екип от професионалисти, вие ще имате не само безупречно работещ телефон, но и дисплей с пълна функционалност и в безупречно състояние, без неприятни мехурчета, прах или пръстови отпечатъци между стъклото и дисплея. В цената на поправката са калкулирани и подменените компоненти, които при марката Apple съвсем не са евтини.

Свържете се с нас