Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Какво включва смяната на сензорен дисплей на смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

31/12/2018 at 15:52  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяната на сензорен дисплей на смартфон, се извършва според марката и модела на мобилното устройство. Стандартните сензорни дисплеи работят на един и същ принцип, но технологиите се развиват постоянно, което прави екраните на телефоните и таблетите, много специфични. Ето защо, когато имате проблем с дисплея на мобилния апарат, трябва да потърсите специалист.

Мултисензорните дисплеи (Multi – Touch) и тънките екрани са предпочитани към наши дни. Те крият много специфики, така че тяхната подмяна и/или ремонт, трябва да се извърши много внимателно. Най-актуални са LCD и AMOLED дисплеите, но мнозина използват и така наречените OLED екрани, при които липсва характерната за останалите видове подсветка на дисплея.

От голямо значение е сервизът за мобилни апарати да разполага с оригинални части, които да паснат на конкретната марка и модел на смартфона. Универсалните варианти не са за предпочитане, тъй като те не притежават способностите на уникалните екрани. Независимо, дали става дума за счупено стъкло на телефона, или за напукване, трябва да се вземе точното решение.

Какви са новостите при сензорните дисплеи?

По-горе споменахме за технологиите LCD, AMOLED и OLED. Тук трябва да споменем, че има и още интересни варианти на сензорни дисплеи с висока резолюция и богата гама цветове. Става дума за вариантите Super AMOLED и Super AMOLED Plus. Те представляват олекотени и тънки екрани, чрез които снимките и видеото се превръщат в истинско забавление за потребителската маса.

Иновативните дисплеи на смартфони са често срещана гледка при най-новите технологии на известните марки: Huawei, Samsung, HTC, Lenovo, Nokia и редица други. Риск от счупване и нараняване винаги съществува, но това не значи, че трябва да изпадате в безизходица.

За съжаление повечето екрани подлежат на повреди, макар че напоследък производителите подсилиха конструкциите и направиха по-здрави и издръжливи дисплеи. За да се ремонтира счупен или напукан екран, е необходимо да се използват професионални инструменти, с чиято помощ да се премахнат счупените частици, и да се демонтира дисплея.

Ако става дума само за счупено стъкло, то цената за ремонт няма да е много висока. В случай, че се налага пълна подмяна на дисплея, тогава вече може да се наложи да платите повече, като крайната сума зависи основно от модела на телефона или таблета, който притежавате. Веднъж подменен дисплея, той ще издържи десетки години, без да ви създава тревоги и главоболия.

GSM Service за смяна на сензорен дисплей на смартфон

За да се направи смяна на сензорен дисплей или ремонт, е необходима специална диагностика, която ние от GSM Service можем да предложим на потребителите. Ясно е, че щом четете тази статия имате нужда от съдействие, за да възстановите нормалната работа на екрана на вашия мобилен апарат. Не се тревожете, понеже ние имаме необходимите знания и опит в тази сфера.

За подмяна на сензорен дисплей на смартфон, се налага да се впуснат в употреба качествени инструменти, с чиято помощ работата да се извърши на високо ниво. Отделно от това, е нужно да бъдат налице всички оригинални части, които съпътстват смяната на дисплея. Не се притеснявайте, тъй като ние ще ви предложим най-добрите решения на топ цени за България.