Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на счупено стъкло на дисплей

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

12/10/2017 at 14:35  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяна на дисплей
Услугата смяна на дисплей на мобилно устройство е една от най- търсените сред ползвателите на смартфони и други преносими телефони. Наглед, това е най-дребната повреда, която може да възникне при използването на телефон, като дори няма да успее да го извади от строя, но в същото време тази повреда може да коства на ползвателя не малко средства.

Защо това е така и генерират ли свръхпечалби производителите за сметка на нашата немарливост?

Първо го направиха HP със своите принтери и мастила, Gillette го направи със своите самобръсначки и ножчета, а сега Apple и други производители на смартфони го правят с резервните части за своите телефони. Вероятно не умишлено, но е факт, че гиганти като Apple, Samsung и други производители осребряват задоволително потребителската немарливост, довела до нуждата от поправка на дисплей на телефон.

Според данни на SquareTrade към края на 2014 г американците са похарчили 23.5 милиарда долара за смяна на екран на телефон на една доста солена цена, а това проучване дори не засяга милиардите потребители в световен мащаб. Сами направете сметка на каква стойност възлиза нашата безотговорност като потребители на умни устройства, които не се отнасят с нужното внимание към една доста скъпа и очевидно все по-нужна машина.

iCrack – iPay

Тази фраза е английската версия на родното „ чупи-купи”, която означава, че този, който е повредил стоката ще плати нейния ремонт – напълно справедливо, нали? Но на каква цена? Всеки от нас през годините е сменил поне един дисплей на мобилно устройство, било по вина на децата или по собствена вина. Гордите собственици на iPhone са като че ли най-ощетени, защото екраните на ябълката са най-скъпи в световен мащаб, а замяната с по-евтин вариант е немислима.

За справка, цената при спукано стъкло на телефон с марка Apple варира около 129 $ (без AppleCare) или дори повече, ако в сервиза на Apple решат, че основният сензорен екран или други вътрешни системи също са били повредени. Това се равнява на скромната печалба от приблизително 2,300 долара за Apple при ремонти на стойност над 2.500 $, въз основа на оценка на цената на материалите. Кой не би искал марж на печалбата от 90%?

В този ред на мисли, не е странно, че на сцената се появи трети играч в лицето на независимите сервизи за мобилни телефони, какъвто е нашият. За ползвателя на устройство на американската марка се оказва по-изгодно да ползва услугите на независим сервиз, с цел смяна на дисплей на телефон на по-ниска цена. Масовият съвет е избягвайте Apple Store при нужда от поправки, защото във всеки друг сервиз цената е в пъти по-ниска. Това, обаче означава пълна загуба на гаранцията при отваряне на телефона извън сервизите на марката.

Колко струва реално подмяната на пукнат/счупен екран?

Цената при ремонт на дисплей на телефон зависи от няколко обстоятелства. На първо място е марката и модела на устройството, като при устройствата на Apple, тя е неколкократно по-висока, особено ако се използва оригинален екран. В зависимост от това дали ще ползвате услугите на независим сервиз като нашия или ще запазите гаранцията, отнасяйки телефона във фирмения сервиз на Apple, стойността на услугата няма да бъде по-ниска от 100 лв. Имайте предвид, че гаранционните условия на Apple не включват замяна или ремонт на дисплей, така че при всички случаи ще трябва да платите.

Пред собствениците на iPhone остава един съществен въпрос – дали да използват фирмените сервизи на марката или да се насочат към нашия или друг независим сервиз. Имайте предвид, че при смяна на touch screen в сервиз, различен от Apple губите гаранцията за устройството, което може да се окаже проблем, в случай че възникне сериозна повреда или се появи фабричен дефект в устройството. Нашият екип е на ваше разположение, предлагайки в пъти по-ниски цени както при смяна на счупено стъкло на дисплей, така и при всички други ремонтни дейности.

Свържете се с нас